Reliance Industriesin osakkeet nousivat 1,5 % Walt Disneyn kanssa tehdyn mediafuusiosopimuksen jälkeen – Market News

Reliance Industries shares surge 1.5% today

Varhaisessa kaupankäynnissä Reliance Industries Limitedin (RIL) osakkeet nousivat huomattavasti 1,5 % sen jälkeen, kun ryhmittymä allekirjoitti sitovan sopimuksen Walt Disneyn kanssa mediatoimintojensa yhdistämisestä Intiassa.

Kello 10.23 Reliancen osakkeiden kauppa käytiin 1,16 % korkeammalla 2 942,80 rupiaan Bombayn pörssissä (BSE), joten se nousi pörssien eniten. Tämä myönteinen kehitys on tervetullut kehitys RIL:n osakkeelle, jonka vauhti on heikentynyt viimeisen viiden kaupankäyntisession aikana varovaisten tunnelmien ja voitonvarausten vuoksi.

Keskiviikon virallinen ilmoitus median sulautumissopimuksesta näyttää herättäneen sijoittajien kiinnostuksen Reliancen osakkeisiin.

Yritysten julkaiseman yhteisen lausunnon mukaan sulautuneen yrityksen arvo on 8,5 miljardia dollaria tai yli 70 000 miljoonaa rupiaa, mikä ylittää kaikkien muiden alalla toimivien toimijoiden arvon. Yhteisyrityksestä Reliance ja sen osakkuusyritykset omistavat yhdessä yli 60 prosenttia, ja Disney omistaa noin 37 prosenttia.

Sopimuksen mukaan Viacom18:n mediatoiminnot integroidaan Star India Private Limitediin (”SIPL”) tuomioistuimen määräämällä järjestelyllä. Nita Ambani, Mukesh Ambanin vaimo, tulee sulautuneen yrityksen puheenjohtajaksi, ja Uday Shankar toimii varapuheenjohtajana. Yhteisyritys yhdistää Viacom18:n ja Star Indian.

Reliance on sitoutunut sijoittamaan 11 500 miljoonaa rupiaa sulautuneeseen yksikköön, ja Disney saattaa lahjoittaa lisää mediavaroja. Tämä strateginen muutos asettaa yhdistyneen mediayhtiön merkittäväksi toimijaksi sekä TV- että online-suoratoistossa Intiassa, mikä vahvistaa suosittuja mediavaroja viihteen ja urheilun alalla.

”JV on yksi Intian johtavista viihteen ja urheilusisällön televisio- ja digitaalisuoratoistoalustoista, ja se kokoaa yhteen ikoniset mediavarat viihteen kautta”, todettiin yritysten yhteisessä tiedotteessa.

Samankaltaiset artikkelit