NSE nostaa punaisen lipun! Varoituksia väärennetyistä videoista, joissa MD suosittelee osakkeita – Market News

NSE, BSE, exchange, stock recommendation, stock exchange, deepfake, NSE CEO, fake video, investors

Intian kansallinen pörssi (NSE) varoitti keskiviikkona sijoittajia valheellisista videoista, joissa sen toimitusjohtaja antaa osakesuosituksia. Tiedotteessa NSE sanoi, että se on tunnistanut deepfake-sijoitus- ja osakeneuvontavideoita, joissa on käytetty toimitusjohtaja Ashishkumar Chauhanin kasvoja ja ääntä sekä myös NSE-logoa.

”Näyttää siltä, ​​että tällaiset videot on luotu käyttämällä kehittyneitä tekniikoita jäljittelemään Shri Ashishkumar Chauhanin, MD ja NSE:n toimitusjohtajan ääntä ja ilmeitä”, pörssi sanoi.

NSE sanoi, että sen virkamiehillä ei ole oikeutta suositella tai käydä kauppaa millään osakkeella. Sosiaalisen median alustoilla laajalti levitetty video sisälsi vääriä lausuntoja, joiden tarkoituksena oli johtaa sijoittajia harhaan ja samalla manipuloida osakemarkkinoita.

”Sijoitajia varoitetaan täten olemaan uskomatta tällaisiin ääniin ja videoihin ja olemaan noudattamatta tällaisia ​​sijoituksia tai muita neuvoja, jotka tulevat sellaisista valevideoista tai muista välineistä. Voidaan huomata, että NSE:n työntekijöillä ei ole oikeutta suositella mitään osakkeita tai käydä kauppaa näillä osakkeilla”, NSE sanoi lausunnossaan.

Lisäksi pörssi pyysi mainittuja alustoja poistamaan videot. NSE:n prosessin mukaan kaikki virallinen viestintä tapahtuu vain sen virallisen verkkosivuston ja Pörssin sosiaalisen median kahvojen kautta. Se lisäsi edelleen: ”Kaikkia pyydetään varmistamaan NSE:n puolesta lähetettävän viestinnän ja sisällön lähde sekä tarkistamaan viralliset sosiaalisen median kahvat.”

Viime vuoden elokuussa Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta ehdotti, että pörssivälittäjät pysyisivät erossa taloudellisista vaikuttajista. Rahastotalo ICICI Prudential Asset Management Company oli tammikuussa varoittanut sijoittajia syvällisistä fake-videoista, joissa sen ylin johto suositteli osakkeita. Marraskuussa Intian hallitus varoitti sosiaalisen median alustoja toistuvasti muistuttamaan käyttäjiä siitä, että paikalliset lait kieltävät heitä julkaisemasta syväväärennoksia ja sisältöä, joka levittää säädytöntä tai väärää tietoa.

Samankaltaiset artikkelit