Raakaöljyn hinnat vaimeat: H2-inflaationäkymät nyt vakaammat – Commodities News

crude prices, crude prices news, crude oil, commodities news, financial express

Raakaöljyn hinnan inflaation kiihtymisen riski, joka jatkui lokakuun alkuun asti, näyttää laantuneen. Analyytikot ovat tarkistaneet arviot inflaatiosta nyt noin 5,4 prosenttiin tilikauden 2023-24 jäljellä oleville kuukausille.

Raakaöljyn hintojen odotetaan pysyvän alhaisina, kun on huolissaan suurimpien tuojien vaimeasta kysynnästä ja samaan aikaan maailmanlaajuisen tarjonnan kiristymisestä.

Hinnat, jotka olivat nousseet 97 dollariin tynnyriltä syyskuun lopulla ja pysyivät sitten epävakaina Israelin konfliktin seurauksena, ovat nyt ryömineet takaisin aikaisemmalle tasolleen 75-80 dollaria tynnyriltä.

”Intian kuluttajahintaindeksin inflaatio on laskenut tasaisesti elokuun 6,8 prosentista syyskuun 5,02 prosenttiin lokakuun 4,87 prosenttiin. Brent-raakaöljy, joka nousi 96 dollariin syyskuussa, on nyt noin 82 dollaria”, sanoo Geojit Financial Servicesin sijoitusstrategi VK Vijayakumar. ”Vaikka OPEC (Organisation of Petroleum Exporting Countries) ryhtyisikin tuotantoleikkauksiin, kasvu ei todennäköisesti ole suuri, kun otetaan huomioon maailmantalouden hidas kasvu ja siitä johtuva heikko kysyntä. Intian inflaatio on hallittavissa.”

Analyytikot näkevät Intian raakaöljykorin hinnan olevan 80-95 dollaria tynnyriltä kuluvan tilikauden jäljellä olevina kuukausina, koska rajoitettua tarjontaa tasapainottaa Yhdysvaltojen ja Kiinan, kahden suurimman raakaöljyn kuluttajan, kysynnän lasku.

”Alustava arviomme kuluttajahintaindeksistä marraskuussa on 5,5 %, kun se lokakuussa oli 4,9 %. Tämä johtuu pohjavaikutuksesta ja vihannesten hintojen noususta”, sanoi Gaura Sengupta, IDFC First Bankin ekonomisti. ”Jos bensiinin ja dieselin hinnat pysyvät ennallaan maaliskuuhun 2024 asti, koko vuoden kuluttajahintainflaatiomme ennustetaan olevan 5,4 %.”

Tilikauden 2024-25 Q1FY25:llä Sengupta arvioi kuluttajahintaindeksin pysyvän yli 5 %:ssa.

”Globaali kasvu on vaimeaa. Tässä vaiheessa raakaöljyn hinnan (nousu) kysyntäpuolelta (vaikutus) on hyvin rajallinen”, sanoi Equirus Groupin ekonomisti Anitha Rangan. ”Saamme nähdä tarjontapuolen sokkeja, jotka johtuvat geopoliittisista jännitteistä, joita emme voi ennustaa.”

Kun markkinatoimijat odottavat seuraavan OPEC-kokouksen tulosta, joka on siirretty suunnitellusta päivämäärästä 26. marraskuuta, jotta raakaöljyn hinnat pysyvät ennallaan tai nousevat karkeasti 75–95 dollaria barrelilta viimeisen kuuden kuukauden aikana, Analyytikot sanovat, että OPEC+:n on vähennettävä tarjontaa vuoteen 2024 mennessä nykyiseltä tasolta.

”Tasedemme osoittavat, että maailman nesteiden kokonaistarjonta vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä ylittää kysynnän 3 miljoonalla tynnyrillä päivässä, ja vaikka varastot saattavat supistua kolmannella vuosineljänneksellä, jotkut lisäykset ovat edelleen mahdollisia toisella ja neljännellä vuosineljänneksellä”, sanoi Bhushan Bahree, johtaja. Johtaja, S&P Global Commodity Insight. ”Koko vuoden 2024 osalta nesteiden tarjonta ylittää kysynnän 1,3 miljoonalla b/d taseessamme.” hän sanoi.

S&P Globalin mukaan OPEC+:n raakaöljyn kysyntä ensi vuonna on 35,2 miljoonaa tynnyriä päivässä, mutta konsernin tarjonnan odotetaan ylittävän sen noin miljoonalla tynnyrillä päivässä.

”OPEC+-raakaöljyn kysyntä nousee läpi vuoden ja saavuttaa huippunsa 36,6 miljoonassa tynnyrissä päivässä kolmannella neljänneksellä. Kutsu on heikoin vuoden 2024 kahdella ensimmäisellä neljänneksellä”, sanoi Paul Tossetti, S&P Global Commodity Insightsin toiminnanjohtaja.

Vuonna 2024 haastavassa kysynnässä ja tilanteessa OPECin päätös tulee olemaan erittäin tärkeä globaaleille raakaöljymarkkinoille päätettäessä, vähentääkö organisaatio tarjontaa edelleen vai uhkaako se hintareaktiota.

WTI-raakaöljyn hinta New Yorkin tavarapörssissä oli lauantaina 75,5 dollaria barrelilta ja Brentin 80,6 dollaria barrelilta.

”West Texas Intermediate (WTI) -raakaöljyn hintojen odotetaan olevan välillä 70 – 82 dollaria tynnyriltä joulukuussa ja 65 – 90 dollaria tynnyriltä vuoden 24 lopussa”, sanoi Manoj Jain, Prithvin johtaja. Finmart. ”Hintojen odotetaan laskevan Yhdysvaltojen ja Euroopan kysynnän supistuessa. Japanin ja Intian kasvava kysyntä tukee kuitenkin hintoja, hän sanoi.

Samaan aikaan maan inflaatio nähdään vakaana, kun mahdolliset riskitekijät nousevat analyytikkojen mukaan vain ruoasta eivätkä polttoaineesta.

Samankaltaiset artikkelit