Iso kuva: Kuinka Axis Bankin Citi-sopimus tuottaa tulosta – Banking & Finance News

Delhi Metro, DMRC,

Joka kolmas maan rikkaimmista intialaisista on nykyään Axis Bankin asiakas. Itse asiassa lainanantajan aloite varallisuudenhoitoalustansa tehostamiseksi kannattaa. Suuri osa tästä strategiasta – Citibank Intian vähittäiskaupan, konttoreiden ja kaiken ostaminen – 12 300 miljoonan rupian käteisvastikkeella kehittyy hyvin.

Se on hyvä yritys omistaa. Keskimääräinen kulutus Citin kortteihin saattoi laskea, mutta 14 000 rupiaa se oli yli alan keskiarvon eli 12 000 rupiaa. Oli huoli siitä, että Citi-asiakkaat olisivat tyytymättömiä keskitason Axis-brändiin. Mutta lähes yhdeksän kuukautta sulautumisen jälkeen ”useimmat” asiakkaat ovat pysyneet mukana, ja johdon mukaan hankaus on ollut ”paljon pienempi” kuin se oli ennen integraatioprosessin alkamista.

Suurin syy siihen, miksi asiakkaat eivät mene muualle, on se, että Axis tarjoaa heille vahvan ja tehokkaamman tarjouksen, sanoi Arjun Chowdhry, konsernijohtaja ja Axis Bankin johtaja, korttien, maksujen ja varallisuuden johtaja, joka ohjaa siirtymistä. Chowdhry on vakuuttunut siitä, että vaikka Citi-brändillä oli suuri arvo ja oma sijaintinsa, asiakkaat osoittavat viime kädessä käyttäytymistä kortin arvoehdotuksesta riippuen. ”Uskon, että kaikki jäävät takaisin”, hän vakuuttaa.

Axisin asiakkaille tarjoama suurempi tuote- ja palvelupaketti näyttää auttavan. Ensinnäkin Citi-asiakkaille aiheutuvat häiriöt on minimoitu jättämällä asiakaslähtöiset tiimit ennalleen. Nämä Citin tiimit integroidaan Axis-tiimiin tietyn ajan kuluessa.

”Kokemus on muuttumaton, kuten myös alustat”, Chowdhry selittää. Citi-kortin asiakkaat eivät menetä palkintoja tai etuja. Axis on joko säätänyt tuotteitaan tai suunnitellut uusia palvelemaan Citin asiakkaita. Se on esimerkiksi luonut vastineen Citi ”Rewards” -kortille, joka säilyttää 15 %:n alennuksen ilman ylärajaa. Yhteistyö, joka Citillä oli päivystysliikkeiden kanssa eri puolilla Intiaa, on otettu haltuun, jotta asiakkaat nauttivat edelleen samoista eduista. Lisäksi Axis on tuonut uudelleen Citi-asiakkaille Flipkartin Big Billion Day -alennukset, jotka ulkomainen pankki oli lopettanut. ”Olemme nähneet luottokorttiosuutemme kasvavan sekä kulujen että voimassa olevien korttien osalta ja näemme vauhtia lisääntyvän”, Chowdhry sanoi.

Myös ristiinmyynti hankituille asiakkaille on osoittautunut odotettua paremmaksi. Citin asiakkaille myydään sarja uusia tuotteita, kuten vaihtoehtoisia sijoitusrahastoja, uusia sijoitusrahastoja, salkunhoitopalveluita ja niin edelleen. ”Citillä oli vahva varainhoitoliiketoiminta, mutta se oli suppeammin määritelty. Kahdeksassa kuukaudessa olemme tuoneet asiakkaille 1 400 rupian arvosta tuotteita”, Chowdhry sanoi. Viime viikolla pidetyssä esityksessä johto sanoi, että integraatio seuraa laajasti sisäisiä arvioita. Analyytikot sanovat, että varallisuudenhoitoosa kasvaa ja ”voima näkyy Burgundin alustassa”.

Axis Securitiesin välityspalvelut Citi-asiakkaille kasvavat paljon odotettua nopeammin. Citin asiakkaille tarjotaan myös palkkatileihin liittyviä palveluita kahdeksan kaupungin ulkopuolella. ”Talousmittareiden osalta olemme hieman edellä hallitukselle esittämämme 24. vuoden kokonaislukua”, Chowdhry sanoi.

Johdon mukaan lainanantaja on oikealla tiellä saavuttamaan synergiaetuja, jotka se oli saavuttanut ostohetkellä maaliskuussa. Sen mukaan taloudelliset mittarit ja luvut ovat hieman edellä asetettuja tavoitteita. Lisäksi se on muutaman viime kuukauden aikana laajentanut alueita, joista synergiaetuja voidaan saada, jopa 70:een. Aikaisemmin oli tarkoitus hyödyntää 60 paikkaa.

Toinen Citi-kaupan etu on Axis Bankin talletusten kasvu. Vastuu franchising ei ollut kasvanut toivotulla tasolla, mutta Citi-liiketoiminta kolmen miljoonan asiakkaansa kanssa auttaa Axista skaalaamaan velkojaan nopeammin. Analyytikot uskovat, että kun teknologia-alustat on täysin integroitu, mikä on tarkoitus tapahtua joskus 25. vuosipuoliskon aikana, vauhti voi kiihtyä entisestään.

Kotak Institutional Equitiesin analyytikot havaitsivat Post Axis Bankin Q2FY24 tulosilmoituksen, että Citin integraatio on osoittautunut vähemmän huolestuttavaksi, varsinkin henkilöresurssien integrointi. ”Myös tunnustamista odottavat taloudelliset kustannukset ovat vähemmän huolestuttavia”, MB Mahesh ja Nischint Chawathe olivat kirjoittaneet.

Se, että asiat etenevät integraation kanssa suunnitelmien mukaan, on ansiokasta. Prosessin ensimmäiset kuukaudet ovat sujuneet sujuvasti ja kuluminen hallinnassa, joten Axis näyttää saavuttavan odotukset taloudellisen tehokkuuden suhteen.

Kun Citi-sopimus – johon sisältyi 27 400 miljoonan rupian salkku, joka sisälsi suurelta osin luottokortteja, asuntolainoja ja muita vähittäiskaupan tuotteita – tehtiin, Macquarien Suresh Ganapathy oli havainnut, että liiketoiminta kasvaisi RoA:lla ja voisi tuottaa 1,6 %:n vakaan. valtion RoA (varojen tuotto). Se, mikä auttaa, on Axis Bankin kyky hyödyntää Citi-asiakaskuntaa lukuisissa lainatuotteissa, kuten omaisuusvakuudellisissa rahoituksessa ja asuntolainassa.

Se on vielä alkuvaiheessa ja markkinoilla on kilpailua, mutta Axis näyttää alkaneen hyvin.

Samankaltaiset artikkelit