RBI:sta huolimatta; Yksityisten pankkien henkilökohtaisten lainojen määrä kasvoi toisella vuosineljänneksellä – Banking & Finance News

RBI (1)

Yksityiset pankit ja muut rahoitusyhtiöt (NBFC:t) ovat laajentaneet merkittävästi henkilökohtaisia ​​lainasalkkujaan kuluvan tilikauden toisella neljänneksellä Intian keskuspankin (RBI) esittämistä huolista huolimatta.

ICICI Bankin, Axis Bankin, Kotak Mahindra Bankin, IndusInd Bankin ja Bajaj Financen henkilökohtainen lainasalkku kasvoi viimeisellä neljänneksellä 20-60 % vuodentakaisesta.

IndusInd Bankin henkilökohtainen lainakanta kasvoi 63 %, jota seurasivat ICICI Bank 40 %, Kotak Mahindra Bank 35 % ja Axis Bank 25 %. Bajaj Financen henkilökohtaiset lainat nousivat 22 %.

Henkilökohtaisissa lainoissa pankit myyvät vakuudettomia lainoja, kuten luottokortteja, kulutusluottoja, mikrorahoitusta ja muita pienimuotoisia lainoja, joilla ei ole vakuuksia.

Vakuudettomien henkilökohtaisten lainojen jyrkkä nousu on taustalla RBI:n kuvernöörin viimeisimmän rahapoliittisen komitean kokouksen jälkeen antaman lausunnon, jonka mukaan pankkien tulee olla varovaisia ​​ja välttää vakuudettomien lainojen kriisit. ”On oltava varovainen, pitää vain silmät ja korvat auki. Ja nenä myös auki. Sinun täytyy haistaa, missä kriisi todennäköisesti tulee esiin, Shaktikanta Das sanoi.

Pankkiirit sanovat valvovansa tarkasti vakuudettomia lainasalkkuja, ja kasvua tukee tiukka seuranta ja valvonta.

”Riskien kertyminen tapahtuu pienissä lipuissa, lainasegmentissä, joka on alle 50 000 rupiaa. Mitä tulee ICICI Bankiin, meillä ei ole merkityksellistä läsnäoloa tällä segmentillä. Annamme lainoja vain asiakkaille, jotka jäävät riskirajamme alle”, sanoi Sandeep Batra, ICICI Bankin toiminnanjohtaja tulospuhelussa. Lainanantaja luottaa siihen, että sen riskikehys estää riskin muodostumisen segmentissä.

”Jatkamme kasvua itsellemme asettamiemme riskisuojakaiteiden pohjalta. Tämä kasvu ei tapahdu minkään kompromissin kustannuksella sen suhteen, mikä on mielestämme oikea riski. Tällä hetkellä salkussamme emme näe mitään, mikä kertoisi meille, että riskikehyksemme ei toimi”, sanoi Amitabh Chaudhry, Axis Bankin toimitusjohtaja ja tulospyynnössä, ja lisäsi, että pankki näkee kasvuvauhdin jatkuvan tällä hetkellä. ajankohta.

Vaikka pankit luottavat vakuudettomiin lainasalkkuihinsa, riippumattomat asiantuntijat sanovat, että lainanantajien on oltava erityisen varovaisia. Pankkijärjestelmä on tällä hetkellä hyvässä kunnossa, mutta jos talous hidastuu jonkin odottamattoman globaalin epävarmuuden vuoksi, se voi aiheuttaa stressiä järjestelmään.

”Kaikkien pankkien tulee olla varovaisia ​​kasvattaessaan henkilökohtaista lainasalkkuaan. Heidän tulee jatkuvasti tarkastella salkkujaan erittäin huolellisesti, varautua stressiin ennakoivasti ja ottaa mitattu kasvu lähestymistapa henkilökohtaisen ja vähittäiskaupan salkkujensa koon kasvattamiseen”, Grant Thornton Bharatin rahoituspalvelukumppani Vivek Iyer kertoi FE:lle.

Samankaltaiset artikkelit