Markkinat ovat hermostuneita ennen vaaleja, uusi politiikka päättää markkinoiden suunnasta 25. tilikaudelle – CaFE Invest News

The Indian markets has just closed FY24 on a high

Kirjailija: Deepak Jasani

Intian markkinat ovat juuri päättäneet 24. vuoden korkealla. Nifty50 nousi vaikuttavat 28,6 %, kun taas Sensex nousi 24,8 % vuonna 24, Nifty midcap ja Nifty smallcap -indeksit ovat osoittaneet erinomaista suorituskykyä kokeneet 60 % ja 70 % nousuja. Emme olisi voineet toivoa parempaa loppua vuodelle.

Normaalisti markkinoilla on pientä hermostuneisuutta vaalien lähestyessä. Sijoittajat ja kauppiaat pyrkivät pitämään asemansa vaaleina vaalitulokseen liittyvien epävarmuustekijöiden vuoksi. Mutta tämä vuosi on erilainen kuin muut.

Kun astumme FY25:een, laajempi rakenne näyttää positiiviselta markkinoiden kannalta, vaikka osallistujat eivät ole varmoja siitä, kuinka suuri osa positiivisista laukaisimista on jo hinnassa. Tässä on muutamia tapahtumia, jotka ohjaavat markkinoita muutaman seuraavan vuosineljänneksen aikana.

Jos markkinakehityksen ennustaminen oli vaikeaa, sen ennustaminen vaalivuonna on vielä vaikeampaa. Tällä kertaa markkinat ovat suurelta osin hylänneet vaalien tuloksen, ja yleinen odotus on, että nykyinen hallitus palaa enemmistöllä.

Markkinoiden liike riippuu useista tekijöistä, kuten puolueen ja liiton enemmistön laajuudesta, ääniosuuden noususta/menetyksestä, vaalien jälkeisestä poliittisesta ympäristöstä, uuden hallituksen linjaamasta talouspolitiikasta, mukaan lukien unionin budjetti, globaaleista geopoliittisista tapahtumista, maailmanlaajuisista korko-odotuksiin ja risk-on/risk off -tunnelmiin.

Koska Intia on maataloustalous, lähes 55 % kylvetystä maasta on riippuvainen monsuunista vedentarpeensa vuoksi. Kaikki monsuuniin liittyvä on kriittistä talouden, markkinoiden, inflaation ja RBI:n toiminnan kannalta. Monsuunin oikea-aikainen puhkeaminen on tärkeää, samoin kuin sen voimakkuus ja leviäminen.

Toiveet La Ninasta ovat korkealla, mikä parantaa hyvän monsuunivuoden ja El Ninon päättymisen mahdollisuuksia touko-kesäkuussa 2024. Hyvä monsuunivuosi varmistaa hyvän sadon ja ruokaviljan tuotannon, mikä pitää ruokainflaation ja kuluttajahintaindeksin ennallaan. tarkistaa. Altaiden nykyiset hupenevat tasot eri puolilla maata voivat aiheuttaa vesipulaongelman, joka puolestaan ​​voi kiertyä laajemmaksi sosiaaliseksi ja maatalouden ongelmaksi.

Pitkään jatkunut taistelu jatkuu kahdessa maailman taskussa, Ukraina-Venäjä ja Palestiina-Israel. Geopoliittiset jännitteet, jos ne kärjistyvät entisestään, voivat viedä raaka-aineiden hinnat kierteeseen. Käynnissä oleva sota vaikuttaa myös globaaliin kasvuun.

Markkinaralli ei voi kestää, ellei sen taustalla ole yritysten hyvää tulosta. Maailmanpankki nosti 2. huhtikuuta Intian BKT:n kasvuennustettaan 20 peruspisteellä 6,6 prosenttiin 25:llä tilikaudella. Morgan Stanley nosti 27. maaliskuuta Intian BKT:n kasvuennusteen 25. tilikaudelle 6,8 prosenttiin. Muuntamalla tämän nimelliskasvuksi ja käyttämällä moninkertaista yritystuloa Intiassa (Nifty EPS) voisi helposti kasvaa ~15 % 25. tilikaudella yli 972 rupiaa 24E:llä.

Geopoliittisia jännitteitä lukuun ottamatta globaalit tekijät ovat pääosin myönteisiä. Yhdysvaltain keskuspankin ja RBI:n MPC:n koronlasku myöhemmin tänä vuonna helpottaa useimpien yritysten rahoituskustannuksia. Mielenkiintoista on seurata koronlaskujen alkamisajankohtaa, vauhtia, jolla keskuspankit leikkaavat korkoja. Myös Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksella (jotka on marraskuussa 2024) voi olla vaikutusta globaaleihin osakemarkkinoihin ja puolestaan ​​Intian markkinoihin (joskaan ei suurilla).

Intian kasvuodotukset ovat korkeammalla puolella, yli 7 %, paljon paremmat kuin sen EM-vastineet ja globaalit vastaavat. Se, miten nämä tekijät vaikuttavat markkinoihin, kehittyy ajan myötä. Toistaiseksi odotamme vaikutuksen olevan yleisesti ottaen pääosin positiivinen, vaikka negatiiviset laukaisut/kehitykset voivat laukaista ajoittaisen korjauksen välillä.

Samankaltaiset artikkelit