”Odota festivaalikauden kulutuksen olevan vahvaa” – Banking & Finance News

hdfc

Huolimatta ”normaalin alapuolella” olevasta monsuunista, vahva Kharif-sato lisää kulutusta tämän festivaalikauden aikana, sanoi Rahul Shukla, HDFC Bankin maaseutu- ja liikepankkitoiminnan ryhmäjohtaja. Ajay Ramanathanin haastattelussa hän sanoi, että mikrorahoitussektoria ohjaavat nyt suurelta osin oma-apuryhmät ja yksittäiset lainanottajat yhteisvastuuryhmien sijaan.

Monsuunikausi on ollut tänä vuonna ’normaalia’. Näetkö mitään vaikutusta kysyntään ennen festivaalikautta?

Kun monsuuni on matalalla, keskustellaan paljon alueellisesta jakautumisesta ja pitkän ajanjakson keskiarvosta. Jos palaat taaksepäin ja katsot viimeistä 40 vuotta, meillä on ollut kuivuutta, monsuunivikoja, äkillisiä tulvia ja rakeita. Mutta joka vuosi viljan tuotanto kasvaa. Joten sinun on otettava se aksioomana, että viljan tuotanto olisi suurempi. En puhu arvosta vaan määrästä. Sateiden väheneminen vaikuttaa eteläisiin alueisiin, joilla ei ole kanavia. Muuten pohjoisessa on kastelujärjestelmät. Tänä vuonna Kharifin sato tulee olemaan melko vahva. Sadonkorjuun myötä maanviljelijätulot alkavat tulla. Odotan, että festivaalikauden menot ovat erittäin voimakkaita.

Kaksipyöräisten autojen myynti laski heinäkuussa. Heinäkuussa oli kuitenkin kova sade. Emme siis voi katsoa vain yhtä indikaattoria. Seuraava kysymys on, että jos säiliövettä ei ole, mitä tapahtuu Rabi-sadolle? Luulen, että sadetta ja kosteutta maassa on ollut tarpeeksi. Meidän on vielä arvioitava altaan vedenpinnan vaikutusta talvisatokauden alkavaan Rabi-satoon. Tuomaristo on poissa tällä hetkellä. Mutta tämä Kharif-satojakso lisää voimakasta kulutusta maaseutualueella festivaalikauden aikana.

Kuulemme usein raportteja eri pankeista, jotka haluavat päästä mikrorahoitussegmenttiin epäorgaanista reittiä pitkin. Mikä on strategiasi?

Monet ihmiset saattavat kokea, että tämä on nopeasti kasvava alue ja kannattava. Olemme kuitenkin erittäin varovaisia, ettemme mene ja käytä näitä lainaajia liikaa. On tärkeää ottaa huomioon talouslukutaito. Autamme lainaajia yrityksen rakentamisessa ja mahdollistamme kaupankäynnin. Pankin tulos on hyvä.

Mikrorahoitussegmentissä siirrytään yhä enemmän yksittäisiin lainoihin yhteisvastuuryhmästä (JLG). Mikä on arviosi?

Jos palaat JLG:n historiaan, se alkoi Bangladeshista. Mutta tästä päivästä lähtien Intia on kasvanut JLG:n ohi. Noin kahdeksassa osavaltiossa mikrorahoitus on melko suuri. Loput osavaltiot muodostavat 23 prosenttia markkinoista. Sitä ohjaavat pääasiassa oma-apuryhmät ja yksittäiset lainanottajat. Pankit viihtyvät paremmin omatoimiryhmien avulla. Jos olet mikrorahoituslaitos, joka tekee viikoittaista keräystä, voit siirtyä korkean riskin JLG-segmenttiin, tehdä 25-30 % ja sitten kerätä. Pankit suorittavat yleensä kuukausittaisen takaisinmaksujakson. Itseapuryhmät ovat vähemmän riskialttiita ja siksi se on pankkien vahvuus. Minkä tahansa pankin rahoituskustannukset ovat alhaiset, ja näitä oma-apuryhmiä on perustettu vuosikymmeniä, joten tuemme niitä. Mielestäni muutos on kallistunut kohti itseapuryhmiä.

Yhä useammat NBFC:t etsivät pienten ja keskisuurten yritysten segmenttiä, erityisesti maaseutu- ja puolikaupunkialueilla. Kuinka hallitset tätä kilpailua?

Jokaisella on markkinarako. Jos sinulla on 100 miljoonaa kokonaisuutta, vain 20 miljoonaa on virallisessa pankkijärjestelmässä. Ne, jotka menevät muihin kuin pankkialan rahoitusyhtiöihin (NBFC), lainaavat 14-17 prosentilla. Ne, jotka ovat pankeissa lainaavat alle 10 prosentilla. Pienet ja keskisuuret yritykset valmistuvat koon mukaan. Ne siirtyvät luonnollisesti NBFC:stä pankkeihin. Kun ne kasvavat, heillä voi olla vienti- ja tuontitarpeita, joita NBFC:t eivät voi täyttää. Heillä saattaa olla joitain perheen varallisuudenhoitoongelmia, joita NBFC:t eivät ehkä pysty ratkaisemaan, koska olet hakemassa yritystä listalle jne. Tämän vuosikymmenen loppuun mennessä vähintään 10 000 pk-yritystä, joiden liikevaihto on 100–200 miljoonaa rupiaa, valmistuisi yli 2000 miljoonaa ruplaa.

Tämä on vaurauden luomisen taso, joka maassa tapahtuu. Vastaavasti 1 000 keskisuurta yritystä, joiden liikevaihto on tänään 1 000–2 000 miljoonaa rupiaa, ylittää 10 000 rupian. Emme pidä kilpailua ongelmana. Itse asiassa keskitymme enemmän alueisiin, joissa markkinaosuutemme on alle 5 %. Teemme tänä vuonna ohjelman liike- ja maaseutupankkitoiminnan strategiana 1+1. Tämä 1+1 kaksinkertaistaa asiakaskuntamme. Olipa asiakasmäärämme mikä tahansa 31.3.2022, tuplaamme sen 31.3.2024 mennessä.

Samankaltaiset artikkelit