AI infralla tulee olemaan hyvät markkinat, sanoo Balasubramanian – sme News

Startups, startup news, sme, sme news, Indian startup, AI startups, AI infra

Startupit, jotka rakentavat paikallista infrastruktuuria tekoälyyrityksille Intiassa, näkevät hyvät markkinat tuotteilleen ja sijoittajien kiinnostuksen, sanoi enkelisijoittaja Hari Balasubramanian.

”Näillä on loistava mahdollisuus alentaa prosessointikustannuksia ja ohjelmistokerroksia, jotka voidaan rakentaa grafiikkasuoritusyksiköiden (GPU) ympärille, jotta ne voidaan jakaa ihmisten kesken. Siellä suurin osa rahasta menee tekoälystä kiinnostuneille ihmisille – kouluttautumaan ja käyttämään GPU:ta”, hän kertoi FE:lle vuorovaikutuksessa Startup Mahakumbhin sivussa.

Balasubramanian, joka on myös Indian Angel Networkin jäsen, on ollut enkelisijoittaja elintarvikeyrityksissä, kuten Wow! Momo ja Box8, muotiverkkokauppa FabAlley ja käytettyjen autojen alusta Spinny mm. Hän uskoo, että nykyinen vaimentunut rahoitusympäristö tarjoaa hyvän mahdollisuuden enkelisijoituksiin, jotka sijoittavat yleensä 7-10 vuoden horisontilla.

Hän lisäsi, että vaikka aika on hyvä aika varhaisen vaiheen sijoituksille, myöhäisen vaiheen startup-yritysten haasteena on osoittaa hyvää pitoa ja polku kannattavuuteen saada sijoittajat sitoutumaan. Balasubramanian sanoi, että kannattavuus on tärkeä yrityksille, jotka ovat löytäneet tuotemarkkinoidensa sopivaksi, mutta ei niille, jotka ovat vielä kehittämässä mallejaan.

”Yrityksiltä, ​​jotka ovat löytämässä liiketoimintamalleja ja jotka tekevät tutkimusta, kuten tekoäly ja syväteknologian startupit, emme odota niiltä kannattavuutta. Mutta aikaisemmin rahoituksen saaneiden ja seitsemän-10 vuotta toimineiden yritysten on tarjottava irtautumisia sijoittajilleen ja irtautumiset voivat tapahtua vain silloin, kun pystyt osoittamaan kannattavuutta”, hän sanoi.

Tekoälyn lisäksi Balasubramanian on myös nousujohteinen intialaisten uuden aikakauden ruokayrityksiin ja Z-sukupolven ostajia palveleviin muotibrändeihin. Hän sanoi, että Intian markkinoilla on tilaa useille elintarvikebrändeille rinnakkain, eikä se ole ”voittaja vie kaiken” -toimiala.

”Tällä markkinalla on useita voittajia. Voit olla ykkösestä sataan, koska markkinat ovat valtavat ja erilaiset jokaisella alueella”, hän lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit