Sebi julkaisee beta-version selvityslaskimesta – Market News

sebi, esg, listed companies, share market, markets

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) on julkaissut beta-version selvityslaskimesta, jolla saadaan ohjeellinen selvityssumma yksinkertaistaakseen ja lisätäkseen järjestelmän läpinäkyvyyttä.

Sovittelumekanismin mukaan väitetty väärintekijä voi sopia vireillä olevan tutkinnan Sebin kanssa ilman syyllisyyden myöntämistä tai kieltämistä maksamalla tällaisen sovintosumman.

Tällä hetkellä hakijan on saatava hakemuksessa ohjeellinen määrä (IA) omaan arvioonsa perustuen säädöksissä yksilöityjen eri tekijöiden mukaisesti. Selvityslaskimen beta-versio on saatavilla Sebin verkkosivuilla, sääntelijä sanoi torstaina antamassaan lehdistötiedotteessa.

Tämä sovintolaskin sisältää kenttiä, jotka hakija voi tunnistaa rikkomusten perusteella, ja auttaa valitsemaan asianmukaiset vaihtoehdot suhteessa sen aiempaan viranomaishistoriaan, joka sisältää tiedot Sebin toimista sekä muista meneillään olevista menettelyistä.

Sebin voimakas sovintolautakunta päätyy kuitenkin sovintosummaan ”tapauksissa, joissa IA:n laskentakaavat eivät ole sovellettavissa tai niitä ei voida mukauttaa maksukyvyttömyyden erityisluonteen vuoksi… tai kun näiden ohjeiden taulukoissa kuvatut maksuhäiriöt eivät kuulu”, Sebi sanoi.

Lisäksi, vaikka ohjeellinen selvityssumma saapuisi laskimen kautta, Sebin selvityskomitealla on harkintavalta muuttaa tai periä ei-rahallisia selvitysehtoja tarvittaessa.

Ohjeelliseen selvityssummaan pääsemisen prosessin ymmärtämisen helpottamiseksi Sebi on sisällyttänyt selvityslaskuriin käyttäjäystävällisen opasvideon.

Samankaltaiset artikkelit