Algolainaus voi johtaa mahdolliseen kriisiin, varoittaa RBI:n johtaja Shaktikanta Das – Banking & Finance News

Reserve Bank of India, RBI, Shaktikanta Das, NBFC, personal loans, top news, latest news, business news,

Intian keskuspankin (RBI) pääjohtaja Shaktikanta Das varoitti torstaina rahoituslaitoksia mahdollisista riskeistä luottaen algoritmi- tai mallipohjaiseen lainaan. Lainanantajien on jatkuvasti valvottava tällaisten mallien tehokkuutta, hän sanoi Mintin järjestämässä tilaisuudessa.

Das kehotti pankkeja ja ei-pankkirahoitusyrityksiä (NBFC:t) ”arvioimaan luotonantomallien kestävyyttä”. Hän sanoi: ”Maatodellisuudet muuttuvat jatkuvasti. Siksi on tärkeää seurata, onko mallisi jäänyt käyrän jälkeen tai onko se ajan tasalla ja mitkä ovat mahdolliset riskit.

Hän huomautti, että RBI huomasi, että lainanantajien keskuudessa oli ”pelko jäädä pois” tai FOMO-lähestymistapa rakentaa henkilökohtaisten lainojen kasvua. Se, mikä sai RBI:n nostamaan riskipainoa, oli hänen mukaansa lainanantajien sisällä muodostunut liiallinen yltäkylläisyys.

RBI oli tiukentanut riskialttiille luotonannoille asetettuja rajoituksia ja korotti henkilökohtaisten lainojen riskipainoa 25 %:lla 125 %:iin viime vuoden marraskuussa. Kuvernööri sanoi, että maan pankkisektori on tällä hetkellä melko joustava ja vahva ja vakuudettomien kulutusluottojenkin omaisuuden laatu on kohtuullisissa rajoissa.

RBI:n viimeisimmän sektorikohtaisen luottotietojen mukaan pankkien muut kuin elintarvikeluotot kasvoivat lähes 21 % vuodentakaisesta (yoy) 155,80 biljoonaan rupiaan 17. marraskuuta, kun taas henkilökohtaisten lainojen määrä kasvoi 30 % vuotta aiemmasta 50,56 biljoonaan rupiaan.

Yhdysvaltain osakemarkkinoiden sääntelyviranomaisesta, joka sallii bitcoin-pörssillä noteerattujen rahastojen (ETF) listautua pörssiin, Das sanoi, että RBI:n näkemys pysyy ennallaan, että kryptovaluutat muodostavat merkittävän uhan maan taloudelliselle vakaudelle.

”Meidän kantamme, minun kantani ja RBI:n kanta tähän pysyvät ennallaan riippumatta siitä, kuka tekee mitäkin. Vain siksi, että joku on tehnyt jotain, emme ole täällä matkiaksemme häntä”, hän sanoi.

Hän sanoi, että kehittyvillä markkinoilla ja maailmalla ei ole varaa ”kryptomaniaan”. Hän sanoi, että tällä tiellä matkustaminen luo valtavia riskejä, joita on erittäin vaikea hallita jatkossa.

Kuvernööri vastusti myös Kansainvälisen valuuttarahaston valuuttakurssijärjestelmän uudelleenluokittelua. ”Jotkut ihmiset lukevat sen väärin ja kutsuvat sitä vakiintuneeksi järjestelyksi. Mutta se ei ole perusteltua, se on markkinoiden määräämää, Das sanoi.

Samankaltaiset artikkelit