Axis Bank hyvin pääomalla omavaraisella pääomarakenteella rahoittaa kasvua: MD – Banking & Finance News

Axis Bank, Axis Bank capital, Axis Bank revenue,

Axis Bankilla on hyvä pääoma omavaraisella pääomarakenteella orgaanisen kasvun rahoittamiseksi, sen toimitusjohtaja Amitabh Chaudhry on sanonut. Hän sanoi, että pankki odottaa luottopuolella kasvavan alan keskiarvoa korkeammalle. Se olisi 400–600 peruspistettä korkeampi kuin MSME-segmentin toimiala tässä verotuksessa. Liiketoiminnan kasvun rahoittamiseksi pankilla on hänen mukaansa riittävästi pääomaa kuluvan tilikauden tarpeiden hoitamiseen.

”Yleinen vakavaraisuusasteemme tulos mukaan lukien oli 17,84 prosenttia CET 1 -suhteen ollessa 14,56 prosenttia. Pankki keräsi 18 peruspistettä CET-1 pääomaa 24. vuoden toisella neljänneksellä ja 54 pistettä 24. vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Axis Bank on hyvin pääomitettu omavaraisella pääomarakenteella orgaanisen kasvun rahoittamiseksi”, hän kertoi PTI:lle. Tämän vuoden maaliskuussa Axis Bank sai päätökseen Citibankin kuluttajaliiketoiminnan ja ei-pankkirahoitusyhtiön (NBFC) kuluttajaliiketoiminnan oston. Pankki maksoi hankinnasta 11 603 miljoonaa ruplaa. Myynti ei sisällä Citin institutionaalisia asiakasyrityksiä Intiassa.

Axis Bank on neljänneksi suurin luottokorttien myöntäjä 8,6 miljoonalla kortilla, ja kauppa lisäsi noin 2,5 miljoonaa luottokortinhaltijaa, mikä tekee siitä yhden maan kolmen suurimman korttiyrityksen joukossa. Korosta Chaudhry sanoi, että korkeat korot pysyvät jonkin aikaa, kuten monet ovat ilmoittaneet. Viime viikolla RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi, että korot pysyvät korkeina, ja kaikki muutokset riippuvat siitä, miten maailma kehittyy.

”Korot pysyvät korkealla. Kuinka kauan ne pysyvät korkeina, uskon, että vain aika ja tapa, jolla maailma kehittyy, kertoo, Das sanoi. Meneillään olevan geopoliittisen kriisin seurauksena suuret keskuspankit eri puolilla maailmaa ovat nostaneet ohjauskorkojaan selviytyäkseen korkeasta inflaatiosta. Keskuspankki nosti myös lyhytaikaisen lainan viitekoron (repo) kumulatiivisesti 250 peruspisteellä toukokuusta 2022 lähtien. Se kuitenkin keskeytti koronnostonsa tämän vuoden helmikuussa ja piti repokoron 6,5 prosentissa.

Samankaltaiset artikkelit