Osakemarkkinat nousivat 30 % 24:llä tilikaudella: Uudet ennätykset, tuoreet ennätykset ja massiiviset nousut – Kaikki tiedot Dalal Streetiltä tällä tilikaudella – Market News

Stock Market surges 30% in FY24

Tilivuoden 2024 (FY24) lähestyessä loppuaan on aika tehdä tilannekatsaus. Intian osakemarkkinoilla oli melkoinen vuosi. Uudet ennätykset, ennätykset, menestyslistaukset – voit nimetä sen ja tällä tilikaudella toimitetut markkinat.

Nifty50 nousi vaikuttavat 28,6 %, kun taas Sensex nousi 24,8 % 24:llä tilikaudella, mikä ylitti useimmat tärkeimmät markkinaindeksit maailmanlaajuisesti.

Nifty, joka edustaa 50 parasta blue-chip-yritystä eri aloilla, saavutti useita ennätyskorkeuksia 24. tilikauden aikana. Erityisesti se ylitti 19 000 pisteen rajan kesäkuussa, ja uusia virstanpylväitä saavutettiin, kun indeksi ylitti 20 000 ja 21 000 tason syyskuussa ja joulukuussa.

Tammikuussa indeksi ylitti merkittävän 22 000:n rajan ja saavutti uuden elinkaaren ennätyksen 22 525 maaliskuussa 07.

Lisäksi sektorit, kuten kiinteistöala, julkisen sektorin keskusyritykset (CPSE) ja infrastruktuuri, ovat nähneet poikkeuksellisia voittoja, ja indeksit ovat nousseet yli 100 % tilikauden aikana.

Public Sector Undertaking (PSU) -osakkeet ovat nousseet erottuviksi toimijoiksi 24. tilikaudella tarjoten huomattavaa tuottoa sijoittajille, ja joidenkin osakkeiden arvo on jopa viisinkertaistunut. Samaan aikaan Intian päämarkkinat ovat kokeneet vilkkaan toiminnan, kun yritykset hyödyntävät nousevia markkinaolosuhteita kerätäkseen varoja.

Suuret yhtiöt ovat myös osoittaneet vahvaa suorituskykyä 24. tilikaudella, ja useat osakkeet ovat tuottaneet useita pusseja. Nifty 50 -indeksi, joka heijastaa huippuyritysten kehitystä, on noussut 30 % toistaiseksi 24:llä tilikaudella ja on ollut vihreällä yhdeksännä viimeisen 11 kuukauden aikana.

Maaliskuussa – tilikauden viimeisellä kuukaudella – Nifty 50 on jo osoittanut 1 %:n nousun tässä kuussa, ja se on valmis päättymään positiiviseen noutoon. Kuukausittaisten tulosten perusteella indeksi nousi joulukuussa 7,94 %, mikä on paras joulukuun tulos kahteen viimeiseen vuosikymmeneen.

Intian osakemarkkinoiden merkittävä virstanpylväs on NSE:n pörssiyhtiöiden markkina-arvo ylitti joulukuussa ensimmäistä kertaa 334,72 miljardia rupiaa.

Lisäksi ulkomaiset portfoliosijoittajat (FPI) ovat osoittaneet uutta luottamusta intialaisiin osakkeisiin ja tuoneet yli 2 000 000 biljoonaa markkinoille vuosina 2023–2024, mikä johtuu optimismista, joka liittyy maan vahvoihin talouden perustekijöihin haastavassa globaalissa ympäristössä.

HDFC Securitiesin vähittäiskaupan tutkimuksen johtaja Deepak Jasani kommentoi Intian markkinoiden näkymiä vuonna 25, että markkinoiden keskeinen riski vuonna 25 voi olla se, onko vaalien positiivinen tulos jo pitkälti diskontattu ja katu haluaa seurata tilannetta. uuden hallituksen tuoreet poliittiset toimenpiteet ja unionin talousarvio. ennen kuin innostuit enemmän.

”Analyytikot haluaisivat tottua globaaliin kasvuun, yritysten tuloskasvuun ja riskinottohalukkuuteen ollakseen positiivisempia markkinoilla. He haluaisivat myös kahden geopoliittisen konfliktin helpottavan ja koronlaskujen alkavan pian ympäri maailmaa. Yhdysvaltain vaalien tuloksella ei välttämättä ole välitöntä merkittävää vaikutusta markkinoihimme”, Jasani lisäsi.

Vedonlyönti vuoden 25 huippusektoreista Religare Brokingin perusanalyytikko Nirvi Ashar sanoi, että koska ralli jatkuu 25. tilikaudella, suosittelemme sijoittajia vetoamaan sektoreihin, joilla on vahva tulevaisuuden kasvupotentiaali ja arvostusmukavuus. Siten sijoittajat voivat lyödä vetoa Private Bankingista, IT:stä ja FMCG:stä, samalla kun he voivat etsiä sijoituksia auto- ja sementtisektorin valituista taskuista.

”Vuosivuonna 24 vertailuindeksit kehittyivät kohtuullisesti, mutta uskomme, että vuosi 25 on tapahtumarikas ja sen tuotto riippuisi tekijöistä, kuten tuloista ja vaalien tuloksesta, makrotilanteesta, koronlaskuista ja meneillään olevista geopoliittisista ongelmista. Lisäksi odotamme, että suurin osa yllä mainituista tekijöistä suosii markkinoita, mikä auttaisi rallia jatkamaan vähintään kaksinumeroisella tuotolla”, Ashar lisäsi.

Samankaltaiset artikkelit