Tarjontapuolen toimenpiteiden jatkaminen: Ajay Seth – Banking & Finance News

Ajay Seth, Ajay Seth news, Economic affairs secretary Ajay Seth, Economic affairs secretary, Shaktikanta Das

Talousministeri Ajay Seth totesi perjantaina, että Intian keskuspankin tarkistus BKT:n kasvuennusteesta 7 prosenttiin nykyisen julkisen talouden osalta heijastaa ”erittäin oikeaa arviota”, ja totesi perjantaina, että hallitus jatkaa tarjontapuolen toimenpiteitä ruoan inflaatio.

”Olemme jonkin matkan päässä 4 prosentista (inflaatiotavoite), joitain kuukausittaisia ​​vaihteluita voi tapahtua, mikä voi johtua joko perusvaikutuksista tai tietyistä hyödykkeistä, jotka nousevat tilapäisesti joidenkin tarjontapuolen ongelmien vuoksi. Elintarvikkeiden tarjontapuolen toimenpiteitä on ryhdytty ja niitä tehdään jatkossakin”, Seth sanoi Ficcin järjestämän tapahtuman sivussa.

Perjantaissa tekemässään rahapolitiikkakatsauksessa RBI piti 24. tilikauden inflaatioennusteensa 5,4 prosentissa, mikä ennakoi neljännesvuosittaisen kokonaisinflaation asteittaista linjaamista kohti 4 prosentin tavoitetta 25. vuosineljänneksen aikana.

Lähiajan näkymiä peittävät kuitenkin elintarvikeinflaatioriskit, jotka voivat johtaa inflaation kiihtymiseen marras- ja joulukuussa, RBI:n kuvernööri Shaktikanta Das sanoi.

Maailmanlaajuinen huoli jatkuu myös sokerin hintojen nousun vuoksi. Sokerin saatavuuden lisäämiseksi hallitus ilmoitti torstaina, että sokeriruokomehun käyttö etanolin valmistukseen lopetetaan.

RBI on ilmaissut optimismia kasvuvauhdin suhteen, mikä käy ilmi sen 24. tilikauden kasvuennusteen tarkistuksesta ylöspäin 7 prosenttiin 24. tilikaudelle aiemmasta 6,5 ​​prosentista.

”(Ota huomioon) kasvun, jonka Intia on saavuttanut vuoden ensimmäisellä puoliskolla ja sitten kuluvan vuosineljänneksen kahdessa kuukaudessa, tämä ylöspäin tarkistus (RBI) on hyvässä asemassa”, Seth sanoi.

Hän sanoi, että korkeataajuiset indikaattorit osoittavat hyvää vauhtia. Korkeataajuiset tiedot ovat korostaneet talouden voimakasta kiihtymistä, jota tukevat kahdeksan ydinalan vaikuttava suorituskyky, pitkän aikavälin keskiarvot ylittävä kapasiteetin käyttöaste, kestävät GST-keräykset, lisääntynyt juhlakysyntä ja pörssiyhtiöiden käyttöomaisuuteen tehtyjen investointien huomattava kasvu. yksityiset tuotantoyritykset.

Riittävästi resurssit yksityisellä sektorilla: CEA

Samassa tilaisuudessa puhunut talousjohtaja V Anantha Nageswaran sanoi, että Intian kasvu voi kiihtyä, jos yksityisen sektorin pääomanmuodostus paranee. ”Investointitoiminnalla, jonka ryhdymme, on suuri osa epävarmuuden hälventämisessä. Yksityisellä sektorilla on riittävästi resursseja, hän sanoi.

Yksityisten investointien tiellä mahdollisesti ilmeneviin rakenteellisiin muutoksiin puututaan jatkamalla infrastruktuuria, keventämällä vaatimustenmukaisuustaakkaa ja helpottamalla kriittisen teknologian ja raaka-aineiden saatavuutta.

Samankaltaiset artikkelit