Cryptoverse: ”Layer two” -merkit nauttivat uudesta elämästä bitcoinin noustessa – Digital Transformation News

It’s believed that layer 2 tokens are a sentiment towards the projects they are linked to

Se on seuraavan tason tavaraa. ”Layer 2” kryptovaluutat, jotka ovat peräisin projekteista, jotka on rakennettu ”kerroksen 1” lohkoketjujen, kuten Bitcoinin ja Ethereumin, päälle – ovat löytäneet uuden elämän vuoden lamakauden jälkeen nousevan kryptoveden tukemana.

Odotukset USA:n lainakustannusten alenemisesta ja mahdollinen Yhdysvaltain spot-bitcoin-pörssissä noteerattu rahasto ovat nostaneet kryptohintoja kesästä lähtien, ja markkinoiden bitcoin on noussut noin puoleen elokuun lopusta.

CoinMaketCap.com-sivuston tietojen mukaan kerroksen 2 projekteihin liittyvien tokeneiden – joiden tarkoituksena on tyypillisesti nopeuttaa transaktioita ja leikata kustannuksia – yhteenlaskettu markkina-arvo on noin 14,3 miljardia dollaria, noin kymmenesosa kaikista kryptomarkkinoista.

CoinGeckon mukaan Matic, suurin kerroksen 2 token, jonka markkina-arvo on 6,90 miljardia dollaria, on noussut 20 prosenttia 0,74 dollariin viimeisen 30 päivän aikana. Sitä käytetään Polygonissa, alustassa, joka vähentää ruuhkaa Ethereum-verkossa. Seuraavat neljä suurinta kolikkoa – muuttumaton, vaippa, arbitrum ja optimismi – ovat hypänneet 9 %:n ja 105 %:n välillä viimeisen kuukauden aikana ja vaihtuvat 0,5 dollarista alle 2 dollariin kappaleelta. Kaikki viisi tokenia ovat kuitenkin laskeneet 16–86 prosenttia kaikkien aikojen ennätyksistään kahden viime vuoden aikana.

Ether, kerroksen 1 merkki, joka on linkitetty Ethereum-lohkoketjuun, johon useimmat kerroksen 2 tunnukset perustuvat, on hypännyt 13,8 % 2 028,80 dollariin viimeisen kuukauden aikana. Layer 2 -merkit, jotka ovat lisääntyneet viime vuosina, voivat olla riskialtista liiketoimintaa. Ne ovat pieniä ja niillä käydään vähän kauppaa, mikä tarkoittaa, että ne voivat olla erittäin epävakaita ja arvaamattomia. Pitkän aikavälin voittajien valitseminen on vaikeaa. ”Keskimäärin kasvu ei ole kestävää näillä rahakkeilla… 100 yritystä ja yksi voitto”, sanoi Matteo Greco, digitaalisen omaisuuden ja fintech-sijoitusyhtiö Fineqia Internationalin tutkimusanalyytikko. ”Liikkojen takana on aina vähän ilmaa.”

Myös hintataso on hajanainen. Matic on laskenut noin 3 % vuonna 2023, kun taas pelimerkki muuttumaton hinta on yli kolminkertaistunut verrattuna bitcoinin 123 % ja eetterin 69 % nousuun.

Layer 2 -merkit ovat mittari tunteista projekteja kohtaan, joihin ne liittyvät, mutta niiden äärimmäinen epävakaus antaa heille myös spekulatiivisen luonteen. He ovat usein viimeisten joukossa, jotka saavat tarjouksen, kun laajemmat kryptomarkkinat nousevat, ja ensimmäisten joukossa, jotka myyvät pois, kun mieliala horjuu. Vaikka kerroksen 2 rahakkeet ovat pieniä verrattuna suuriin aseisiin, kuten bitcoiniin, niiden epävakaus tekee niistä suosikin aktiivisten kauppiaiden keskuudessa, jotka yrittävät hyödyntää markkinoiden vauhtia.

”Ne voivat olla erittäin houkuttelevia sijoituksia, vaikka ne voivat olla hyvin spekulatiivisia”, sanoi Joshua Peck, sijoitusjohtaja hedge-rahastosta TrueCode Capitalista, jonka rahasto sijoittaa maticiin. ”97 % pudonnut token ei vaadi suurta pääomavirtaa, jotta sen hinta nousee kolme kertaa, neljä kertaa, viisinkertaisesti. ”Aktiivinen kaupankäynti on oikea lähestymistapa näille tokeneille, koska markkinat liikkuvat niin paljon”, Peck lisäsi. Tason 2 tokenien tulevaisuus on epäselvä.

Jotkut analyytikot pitävät hankkeita elintärkeänä Ethereumin kaltaisten lohkoketjujen käytännön käytön lisäämisessä sellaisilla aloilla kuin pelirahoitus. Silti markkinat ovat täynnä. Lukuisia projekteja ja niiden tokeneita käynnistettiin kryptomarkkinoiden kukoistaessa vuonna 2020, ennen kuin se upposi kryptotalvella 2022. ”Avaruus tuntuu ’epävakavalta’ juuri nyt… siinä mielessä, että voi osoittaa esimerkin jostakin, jota haluaisit hoitaa yrityksesi tai perheesi henkilökohtainen talous”, sanoi Alyse Killeen, pääomasijoitusyhtiö Stillmarkin toimitusjohtaja.

Monet sijoittajat ovat yhtä mieltä siitä, että vain hankkeet, joissa on hyödyllisiä käytännön sovelluksia, selviävät. ”Näissä makrovaiheissa käyttötapaukset eivät ole niin tärkeitä. Todellinen ero omaisuuden, jolla on kunnollinen käyttötapa, ja omaisuuden, jolla ei ole, on karhumarkkinoilla”, Fineqia Internationalin Greco sanoi. ”Hyödykkeet, joilla on hyvät käyttötavat, pystyvät vastustamaan laskutrendiä, vaikka niihin kohdistuu kova isku.”

Samankaltaiset artikkelit