Tervehdi jälleen operatiivista johtajaa – Brand Wagon News

A controversial 2004 study that found companies with COOs generate lower returns on assets

Jos paholainen on yksityiskohdissa, on kuuma aika toimia operatiivisena johtajana. Kasvu-, myynti- ja markkinointipäälliköiden täyttyessä yrityksen pääkonttoreista, liiketoimintastrategioiden toteuttaminen ja päivittäisten toimintojen valvonta menetettiin. Nyt on uusia syitä asentaa selkeä kakkospäällikkö.

Noin puolella S&P:n ja Fortune 500:n yrityksistä oli COO vuonna 2000, mutta viime vuonna vain 37 prosentilla oli johtajahakuyhtiö CristKolder Associatesin mukaan. Vuoden 2004 kiistanalainen tutkimus, jonka mukaan COO-yhtiöiden tuotto on pienempi, saattaa olla osittain syyllinen. Se herätti kysymyksiä byrokratiasta, vastuullisuudesta ja korvausvirheistä sekä siitä, ottavatko pomot tällaisen sijaisen, koska he tuntevat itsensä ylikuormituiksi.

Voimakkaita vastaesimerkkejä on. 14-vuotisen Meta Platformsin COO:n työskentelyn aikana avaa uuden välilehden, Sheryl Sandberg auttoi perustajaa Mark Zuckerbergia muuttamaan Facebookin juggernautiksi, kun taas Tim Cook piti menestyksekkäästi titteliä Steve Jobsin oikeana miehenä Applella, avaa uuden välilehden. Wall Street myös omaksuu säännöllisesti valtarakenteen, kun John Waldron hoitaa operatiivisia vastuita Goldman Sachsissa, avaa uuden välilehden ja Daniel Pinto tekee niin JPMorganille, avaa uuden välilehden.

Yritysten hallitukset ovat kuitenkin jakautuneet viran arvosta, sillä yli puolet viime vuoden COO-tehtävistä jäi vapaiksi, kun paikalla ollut henkilö lähti. Starbucks, avaa uuden tabeliminoidun, avaa uuden välilehden COO-työn vuonna 2022, vaikka kahviketju myönsi, että se oli ”toiminnallisesti haastettu, avaa uuden välilehden”, mutta huoltoasemaoperaattori Murphy USA, avaa uuden välilehden ja lentokonevalmistaja Boeing, avaa uuden välilehden lisätty organisaatiokaavioiden rooli kannattavuuden parantamisessa, avaa uuden välilehden ja parantaa toimitusketjuja, avaa uuden välilehden.

Teknologiayrittäjät saattavat haluta luutnantteja, jotka osaavat turbottaa myyntiä, avautuu uusi välilehti. Laajemmin kuitenkin korkeammat korot, kaupan protektionismi ja epävakaat kuluttajat vaativat niitä, jotka voivat johtaa tehokkuuspyrkimyksiä ja valmistaa työvoimaa tekoälyn aikakauteen. S&P 500 -indeksin nettokannattavuus, avaa uuden välilehden, putosi 11,2 prosenttiin vuoden 2023 toisella neljänneksellä äskettäisestä 12,9 prosentin huipusta kaksi vuotta aiemmin, ja sen odotettiin laskevan, avaa uuden välilehden edelleen LSEG:n tietojen mukaan.

On toinenkin hyvä syy toivottaa COO:t tervetulleiksi. Monilla yrityksillä on taipumus etsiä seuraavaa toimitusjohtajaa sisäisesti, kun talouden ajat vaikeutuvat, ja CristKolder havaitsi, että puolet tämän päivän kulmatoimistossa olevista päätyi sinne toimittuaan COO:na tai toimitusjohtajana. Ottaen huomioon sen, mikä todennäköisesti on edessä, ykkösprioriteetti on palkata kiinteä nro 2.

ViserrysInstagram, LinkedIn, Facebook

Samankaltaiset artikkelit