Markkinoiden epävakaus pelottaa sijoittajia – Market News

market

Sijoittajien osallistuminen Intian markkinoille muuttui epävakaaksi lokakuussa osakemarkkinoiden suuren volatiliteetin vuoksi, mikä johti volyymien laskuun ja käteisvarojen sekä F&O-liikevaihdon laskuun ensimmäistä kertaa tällä tilikaudella.

BSE:n ja NSE:n käteismarkkinoiden yhteenlaskettu keskimääräinen päivittäinen liikevaihto laski 19,2 % 72 512 rupjoonaan – suurin lasku sitten lokakuun 2022. Kuukausittain laskettuna tämä on ensimmäinen lasku tällä tilikaudella. NSE- ja BSE-käteismarkkinoiden kokonaisliikevaihto oli laskenut 2,15 % maaliskuussa 2023. Futuuri- ja optiomarkkinoiden keskimääräinen päivävaihto laski lokakuussa 2,77 % 347 biljoonaan ruplaan. Edellisen kerran se laski 5,65 % lokakuussa 2022.

”Lähi-idän geopoliittinen konflikti, joka johti korkeampiin raakaöljyn hintoihin ja USA:n kaikkien aikojen korkeisiin tuotoihin, yhdistettynä korkeaan Yhdysvaltain asuntolainakorkoon johti siihen, että ulkomaiset institutionaaliset sijoittajat lähtivät paljon ulos”, sanoi Sharmila Joshi, riippumaton markkinaneuvoja ja Sharmilajoshi.com-sivuston omistaja. Joshi selitti, että ongelmaa pahensi se, että myös yksityissijoittajat myivät jonkin verran myyntiä.

Markkinat ovat tällä hetkellä sellaisessa vaiheessa, että ne eivät ole juurikaan korjanneet uusien ostosten tekemiseksi, eivätkä myöskään ole sellaisessa paikassa, jossa sijoittajien olisi mukava myydä. ”Et myy, ellet näe erittäin vahvaa syytä myydä edelleen, etkä osta tälläkään tasolla, odotat sen alemman tason tulevaa, joka voi olla Nifty 50 hintaan 18 300-18 400, ja ota sitten uusi. soita torille”, hän lisäsi.

Riippumaton markkina-asiantuntija Neeraj Dewan piti markkinoiden epävakautta suurimmaksi syyksi laskuun, mutta lisäsi lisäksi, että pääomamarkkinoiden sääntelyviranomaisen Sebin toimet kaupankäyntiä ohjaavien rekisteröimättömien markkinakokonaisuuksien tukahduttamiseksi ovat saattaneet myös johtaa markkinoiden volyymien laskuun. Lokakuu.

Markkinat odottavat selvennystä geopoliittisista jännitteistä, Yhdysvaltojen korkeista koroista muun muassa tapahtumista, minkä jälkeen volyymit vähitellen paranevat, hän lisäsi. Tällainen volatiliteetti jatkuu kuitenkin ensi vuoteen asti myös kotimaisten vaalien vuoksi, Dewan lisäsi.

Intian vertailuindeksit ovat laskeneet lokakuussa näiden epävarmuustekijöiden vuoksi. Sensex ja Nifty 50 laskivat 2,97 % ja 2,84 %. Samaan aikaan 24. tilikaudella Sensex ja Nifty 50 tuottivat 8,28 % ja 9,91 % ja vastaavasti 5,15 % ja 5,93 % viimeisen vuoden aikana.

Samankaltaiset artikkelit