UltraTech Cement nousi yli 2 %, kun Q4-marginaalit hyppäävät jyrkästi: Tässä on joitain parhaita välityssuosituksia – Market News

UltraTech Cement share price gains over 2%

UltraTech Cementin osakekurssi nousi yli 2 % tiistaina Aditya Birla Groupin sementin lippulaivavalmistajan julkistaman Q4 tuloksensa. UltraTech Cementin osakkeet nousivat peräti 2,38 % 10 200 rupiaan osakkeelta BSE:ssä.

Maan johtava sementinvalmistaja teki vaikuttavan tuloksen tammi-maaliskuun vuosineljännekseltä, ja sen konsolidoitu nettovoitto nousi 36 prosenttia 2 258 miljoonaan rupiaan 1 666 miljoonasta Rs:stä vuositasolla (yoY), mikä ylitti markkinoiden odotukset. Kasvua vauhditti polttoainekustannusten lasku ja kaksinumeroinen volyymien kasvu.

Konsernin toiminnan tuotot vuoden 2004 viimeisellä neljänneksellä kasvoivat voimakkaasti 9,4 % vuotta aiemmasta ja olivat 20 419 rupioita. Vaikuttavalla tasolla toimiva UltraTech Cement saavutti 4 250 miljoonan Rs:n käyttökatteen 20,81 prosentin marginaalilla.

UltraTech Cement korosti lausunnossaan, että sen tuodun polttoaineen kulutuskustannukset olivat 24. vuosineljänneksen aikana 13 % alhaisemmat kuin 23. vuosineljänneksellä ja pysyivät ennallaan edelliseen neljännekseen verrattuna. Yhtiö raportoi myös tehokkaan kapasiteetin käyttöasteen, joka oli 98 % vuosineljänneksen aikana ja 85 % koko tilikaudella.

Välitys UltraTech Cementissä

Emkay Global UltraTech Cementissä

Emkay Global ylläpitää nousevaa asennetta ja jatkaa UltraTech Cementin puolustamista ja vahvistaa osakkeen ”Osta”-luokituksensa. Välitys on pitänyt ennallaan tavoitehinnan 11 200 rupiaa osakkeelta, mikä korostaa luottamusta yhtiön tulevaan kehitykseen.

Emkay Global Financial Services on tarkistanut arviotaan UltraTech Cementin tuloksesta, mikä heijastaa vivahteikkaasti yhtiön tulosnäkymiä. Emkay mainitsee arvioissaan 4 %:n laskun FY25 EBITDA-arvioissa, kuten alhaisemman realisoinnin. Kuitenkin 3 %:n kasvu 26E EBITDA-ennusteissa seuraa Kesoramin taloustietojen integroimista analyysiin.

UltraTech Cementin viimeaikaisen suorituskyvyn kattavassa katsauksessa Emkay Global korostaa merkittäviä saavutuksia Q4FY24:llä. Sementtijätti ylitti odotukset ja raportoi merkittävästä 24 %:n vuosikasvusta ja vahvan 26 %:n nousun vuosineljänneksestä konsernin käyttökatteessa.

Lisäksi UltraTech Cementin strateginen visio tulevaisuuden kasvusta on edelleen kunnianhimoinen ja lupaava. Yhtiö on toistanut sitoumuksensa saavuttaa noin 184 miljoonaa tonnia kotimaista harmaasementtikapasiteettia 27E:hen mennessä, pois lukien Kesoram Industries. Emkay Global odottaa, että tämä laajentuminen asettaa UltraTech Cementin alan edelläkävijäksi, joka on valmis merkittävään volyymin kasvuun tulevina vuosina.

UltraTech Cement -osakkeen kehitys viimeisen vuoden aikana

Osakekehityksen suhteen UltraTech Cementin osakkeet ovat osoittaneet vaihtelevia tuottoja useilla aikajaksoilla. Osake on viimeisen kuukauden aikana tuottanut kiitettävästi 2 %, mikä osoittaa sen vakauden ja kasvupotentiaalin. Viimeisen kuuden kuukauden aikana on nähty vieläkin vaikuttavampia tuloksia: merkittävä nousu 19,73 %, mikä viittaa vahvaan nousuun.

Vuodesta tähän päivään mennessä UltraTech Cementin osakkeet ovat pudonneet 4,43 %, mutta laajemmin katsottuna osake on tuottanut vaikuttavaa, yli 35 %:n tuottoa viimeisen 12 kuukauden aikana, mikä korostaa sen jatkuvaa kasvua ja houkuttelevuutta sijoittajille.

Samankaltaiset artikkelit