Tarve kohdistaa kuluttajahintaindeksin painot uusimpien tietojen kanssa: MPC-jäsen – Banking & Finance News

According to the RBI’s norms, the role of P2P platform is limited to acting as facilitator between lenders and borrowers.

Intian keskuspankin rahapolitiikan komitean (MPC) ulkopuolinen jäsen Shashanka Bhide sanoo, että maan on varmistettava, että kuluttajahintaindeksin aggregointiin käytetyt painot ovat linjassa uudempien tietojen kanssa. BKT-deflaattorilla arvioidut hintapaineet kuvastavat paljon laajempaa hyödykevalikoimaa kuin kuluttajahintaindeksi, hän kertoi FE:lle.

”Viimeaikaiset tiedot” Bhide viittaa siihen, että se sisältää tietosivun kotitalouksien kulutusmenotutkimuksesta (HCES) 2022-23, joka paljasti, että ruoan osuus kotitalouksien kuukausittaisista kulutusmenoista asukasta kohden (MPCE) – kokonaistasolla – oli noin 41-42 % vuosina 2022-23, mikä on noin 5 prosenttiyksikköä (pps) pienempi kuin ”ruoan ja juoman” nykyinen paino kuluttajahintaindeksissä.

Vuoden 24 tilikaudella kuluttajahintainflaatio oli keskimäärin 5,4 %, kun BKT-deflaattori oli keskimäärin noin 1,5 %. Deflaattori oli äärimmäisen alhainen, koska se painottaa pääasiassa WPI-inflaatiota, joka oli keskimäärin (-)0,7 % samana ajanjaksona.

MPC tarkastelee kuluttajahintaskenaarioita erityisesti, koska kuluttajahintainflaatio on politiikan tavoite, Bhide sanoo. ”Sillä on merkitystä, koska kulutus on suurin osa kokonaiskysyntää. Hintapaineita arvioitaessa tarkastellaan kuitenkin myös indikaattoreita, kuten WPI ja GDP-deflaattori, hän sanoo.

MPC:n jäsen sanoo lisäksi, että ”kaikki muut” tiedot tarkistetaan politiikan päätöksiä varten, mutta inflaatiotavoite on kiinteä kuluttajahintaindeksissä, koska se on ”hyvä indikaattori” politiikalle, josta on saatavilla tietoja kuukausittain. RBI:n tavoitteena on varmistaa, että kuluttajahintainflaatio pysyy pysyvästi 4 prosentissa, joka on tällä hetkellä 4,85 prosenttia.

RBI on ennustanut kuluttajahintainflaation olevan keskimäärin 4,5 % 25. tilikaudella, mutta lähiajan äärimmäiset sääilmiöt ja raakaöljyn hintojen epävakaus voivat uhata inflaationäkymiä. Esimerkiksi RBI näkee CPI-inflaation olevan keskimäärin 4,9 % vuoden 2025 ensimmäisellä neljänneksellä, mutta monet ekonomistit helleaallon jälkeen – joka todennäköisesti iskee useille alueille Intiassa huhti-kesäkuussa – odottavat sen olevan keskimäärin noin 5-5,2 % vuosineljänneksen aikana.

Kasvusta Bhide sanoi, että ”äskettäinen vahva kasvuvauhti” (8 % plus) on ollut ”yllätys” vuosina 2023-24. Vuoden 24 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana BKT:n määrä kasvoi 8,2 % ja koko vuoden BKT:n ennustetaan kasvavan 7,6 % Tilastokeskuksen (NSO) toisen ennakkoarvion (SAE) mukaan.

RBI on ennustanut BKT:n määrän kasvuksi 7 % vuonna 25, mikä on paljon alhaisempi kuin vuonna 24 kirjattu kasvu. Monet taloustieteilijät kuitenkin odottavat BKT:n kasvavan 6,5-6,7 % vuonna 25.

”Vaikka meillä on nyt 7 % plussaa kahden viime vuoden aikana, 7 %:n kasvu on vahva suoritus”, sanoo Bhide ja lisää, että kasvu on saavutettu huolimatta haitallisista tekijöistä, kuten vuoden 2023 huonosta monsuunista ja heikosta maailmanlaajuisesta kysynnästä. ehdot.

”Tarkastelemme nyt paremman monsuunin näkymiä, mutta globaali kasvu on edelleen alle historiallisten keskiarvojen”, hän sanoo.

Intian ilmatieteen laitos (IMD) on ennustanut ”normaalia korkeamman” monsuunin heinä-syyskuulle 2024, jonka odotetaan pitävän ruoan hinnat kurissa ja elvyttävän myös tällä hetkellä pysähtyneen maaseudun kysyntää.

Koronlaskumahdollisuudesta Bhide sanoo, että se riippuisi tulevien vuosineljänneksien todennäköisistä skenaarioista. ”7 prosentin kasvu vuosina 2024-2025 olisi edelleen vahva kasvusuoritus, ja sen ylläpitäminen vaatii vakaan positiivisen makroympäristön.”

Samankaltaiset artikkelit