Maksupankkien pitäisi voida tarjota 2–5 000 Rs lainoja: Airtel PB MD

banking

Intian keskuspankin (RBI) on harkittava mahdollisuutta antaa maksupankkien tarjota pieniä lippulainoja 2–5 000 rupiaan ja hyväksyä myös kiinteämääräisiä talletuksia, Airtel Payments Bankin MD Anubrata Biswas kertoi FE:lle.

Tällä hetkellä RBI sallii maksupankkien hyväksyä 2 000 rupiaa edullisina talletuksina, eikä se salli tällaisten pelaajien tarjota lainoja tai kiinteitä talletuksia. ”Ajatuksemme on, että jos saamme tehdä näitä tuotteita, voimme välittömästi vaikuttaa miljooniin ja miljooniin ihmishenkiin, jotka voivat nykyään olla muodollisten järjestelmien ulkopuolella”, Biswa sanoi.

Maksupankin tulos kasvoi 143 prosenttia vuodentakaisesta (yoY) 5 miljoonaan rupiaan kesäkuussa päättyneellä vuosineljänneksellä, ja liikevaihto kasvoi 41 prosenttia vuotta aiemmasta 400 miljoonaan rupiaan samana aikana. Samaan aikaan talletukset kasvoivat 48 % vuodentakaisesta 1 923 miljoonaan rupiaan kesäkuun lopussa, kun taas kuukausittaisten käyttäjien kokonaismäärä kasvoi 13 % vuotta aiemmasta 55 miljoonaan samana ajanjaksona. Lisäksi sen tavaran bruttoarvo eli GMV oli 2,38 biljoonaa rupiaa vuositasolla kesäkuussa päättyneen vuosineljänneksen aikana.

Airtel Payments Bankin salliminen tarjota FD- ja pienlippulainoja tulee entistä tärkeämmäksi erityisesti siksi, että sen omistaa suuri yritystalo eikä se saisi pienen rahoituspankin toimilupaa sääntelyviranomaiselta ja toiseksi maksupankit eivät myöskään saa avata tytäryhtiöitä, joissa se voisi mahdollisesti lainata.

Fino Payments Bankin, jonka hallitus on hyväksynyt siirtymisen pienrahoituspankkiin, eroaminen maksupankkitilasta ei myöskään toisi paljon liikkumavaraa Airtel Payments Bankille, sillä edellinen on ilmoittanut strategiansa jatkaa päämaksuliiketoiminnassaan sen jälkeenkin. siirtymässä pieneen rahoituspankkiin.

”En näe kilpailun intensiteetin välttämättä vähenevän, mutta sanoisin, että kun 500 miljoonan kuluttajan mahdollisuus odottaa palvelemista ja avaamista, maa tarvitsee yhä enemmän transaktiovastuun puolella toimivia toimijoita, kuten me”, MD. sanoi.

Lopuksi maksupankki on valmis työskentelemään myös fintechien kanssa, jotka voivat joko tarjota asiakkaiden mukavuuteen liittyviä palveluita KYC:n ja riskien arvioinnin linjoilla. Toinen tärkeä kriteeri Airtel Payments Bankin yhteistyölle fintechin kanssa on heidän tuotteidensa skaalautuvuus ja pitkän aikavälin visio yhteistyöstä maksupankin kanssa.

Samankaltaiset artikkelit