Öljyn hinta nousi 10 kuukauden huipulle Kiinan varantoprosenttia leikattaessa

oil, oil price, oil stock, crude oil,

Öljyn hinta nousi perjantaina korkeimmalle tasolleen 10 kuukauteen, kun Kiina leikkasi pankkien kassavarantovaatimuksia talouden elpymisen vauhdittamiseksi ja odotettiin, että suuret globaalit koronnostosyklit lähestyvät loppuaan. Brent-raakaöljy nousi 46 senttiä eli 0,5 % 94,16 dollariin 0027 GMT:ssä, kun taas Yhdysvaltain West Texas Intermediate -raakaöljy (WTI) nousi 0,6 % 90,74 dollariin. Molemmat vertailuindeksit käyivät korkeimmillaan sitten marraskuun.

CMC-markkinoiden analyytikko Tina Teng sanoi, että Kiinan varantovelvoitteen leikkaukset nostivat energian ja teollisuusmetallien hintoja yleensä, ja lisäsi, että Kiinan teollisuustuotannon ja vähittäiskaupan tiedot voivat vaikuttaa markkinoihin myöhemmin perjantaina.

Jatkuvat huolet tarjonnasta ja odotukset Yhdysvaltain keskuspankin pitävistä koroista sen jälkeen, kun Eurooppa vihjasi, että sen torstaikorotus olisi sen viimeinen, ovat saaneet öljyn hinnan nousemaan kolmatta viikkoa peräkkäin. Korkeammat korot lisäävät yritysten ja kuluttajien lainakustannuksia, mikä voi hidastaa talouskasvua ja vähentää öljyn kysyntää.

”Öljyvedonlyönnistä on tulossa suosikkikauppa Wall Streetillä. Kukaan ei epäile, että OPEC+:n (öljyntuottajamaat) viime kuun lopussa tehty päätös pitää öljymarkkinat erittäin kireinä viimeisellä neljänneksellä”, sanoi OANDAn analyytikko Edward Moya. Kansainvälinen energiajärjestö sanoi tällä viikolla, että se odottaa Saudi-Arabian ja Venäjän pitkien öljyntuotannon leikkausten johtavan markkinoiden alijäämään viimeisellä neljänneksellä. Hinnat vetäytyivät hetkeksi USA:n laskevaan varastoraporttiin, mutta jatkoivat pian nousuaan, kun tarjontahuolet voittivat.

Samankaltaiset artikkelit