Sebi helpottaa kaupankäyntiohjeita sisäpiiriläisille – Market News

SEBI, sebi news, top news, latest news, business news, market news,

Intian arvopaperi- ja pörssilautakunta (Sebi) julkaisi perjantaina kuulemisasiakirjan, jossa ehdotetaan merkittävää joustavuutta kaupankäyntisuunnitelman säännöksiin – askel, joka voisi helpottaa kaupankäyntiä yritysten promoottorien ja ylimpien virkamiesten kannalta.

Kaupankäyntisuunnitelman avulla promoottorit ja huippuvirkailijat, joilla on jatkuvasti hallussaan julkaisematonta hintatietoa (UPSI), voivat myydä yrityksensä osakkeita.

Tärkein markkinasäätelijän ehdottama muutos on se, että yrityksen sisäpiiriläiset voivat salata henkilökohtaisia ​​tietojaan, kuten nimen ja nimen, samalla kun ne ilmoittavat kaupankäyntisuunnitelmansa (TP) yleisölle ja kaikki tiedot tulisi antaa vain pörsseille. – Tämä voisi auttaa luomaan tasapainon yksityisyyden kunnioittamisen ja sisäpiiriläisten väärinkäytösten estämisen välillä.

Muiden muutosten ohella harkinta-aikaa eli kaupankäyntisuunnitelman ilmoittamisen ja varsinaisen kaupankäynnin välistä aikaa on lyhennetty kuudesta kuukaudesta neljään kuukauteen.

Tämän jälkeen kaupankäyntisuunnitelman vähimmäiskattavuusaika on lyhennetty kahdestatoista kuukauteen. Se on myös ehdottanut, että menetettäisiin blackout-ajan kanssa – yrityksen kaupankäyntipolitiikassa määrittämän kiinteän ajanjakson, jolloin johtoon kuuluvilla avainhenkilöillä on kiellettyä käydä kauppaa sen arvopapereilla.

Se on myös antanut sisäpiiriläiselle mahdollisuuden antaa osakkeiden osto- tai myyntihinta ylä- ja alarajaksi – +/-20 % osakkeen kaupankäyntisuunnitelman jättämispäivän päätöskurssista. Ja jos hinta on hintarajojen ylä- tai alapuolella, kauppaa ei tehdä. ”Jos hintarajaa ei valita, kauppa on tehtävä vallitsevasta hinnasta riippumatta”, lausunnossa todettiin.

Muut ehdotukset sisältävät suunnitelman kauppaa koskevien säännösten soveltamisen; suunnitelman julkistaminen arvopaperipörsseille kahden päivän kuluttua hyväksymispäivästä ja sopivassa muodossa, joka määritellään yhdessä markkinaosapuolten kanssa

Nämä keskeiset muutokset suuntaviivoissa tulevat Sebin puheenjohtajan Madhabi Puri Buchin viime viikon kommenttien taustalla, vaikka on olemassa säännös nimeltä ”kaupankäyntisuunnitelma” ikuisille sisäpiiriläisille, mutta kukaan ei ole koskaan jättänyt samaa. ”Humaran säännöstö hi galat hai (Meidän sääntömme itsessään on väärä), hän vitsahti.

Hän lisäsi myös, että yleisesti uskottiin, että Sebi on hyvin dogmaattinen sisäpiirikaupoista ja kauppasuunnitelmasta. ”Toimimme perusperiaatteiden ja tietojen pohjalta, joten meillä oli jälleen kuulemisasiakirja ”kauppasuunnitelman” uudistamisesta”, hän lisäsi.

Neuvottelupaperin mukaan kaupankäyntisuunnitelman käyttöönoton jälkeen markkinoiden palaute oli, että vaatimukset ovat vaikeita täyttää ja siksi ne eivät olleet suosittuja.

Neuvottelupaperia koskevien kommenttien lähettämisen määräaika on 15. joulukuuta.

Samankaltaiset artikkelit