Fem-tech, mielenterveyden tekoäly sijoittajatutkassa ensi vuonna – Industry News

Fem-tech, AI, mental health, women’s healthcare, Gynoveda, Fireside Ventures, latest news, top news, business news,

Terveysteknologian startupit, jotka huolehtivat naisten terveydenhuollon tarpeista tai integroivat tekoälyn digitaalisiin mielenterveyspalveluihin, ovat todennäköisesti sijoittajien huomion kohteena ensi vuonna, sanoi Nihar Parikh, pääomasijoitusyhtiö 4point0 Health Venturesin perustaja.

Fem-tech-segmentti on tähän mennessä kasvanut merkittävästi, ja sen odotetaan olevan 60 miljardin dollarin ala seuraavan neljän vuoden aikana 18 miljardista dollarista vuonna 2019, hän sanoi. Fem-tech-startupit tarjoavat yleensä palveluita, jotka liittyvät muun muassa kuukautisiin, PCOS:iin, hedelmällisyyteen ja rintasyövän havaitsemiseen.

Alan startup-yrityksiä ovat Niramai, joka tarjoaa rintasyövän seulontaratkaisuja, Gynoveda, joka huolehtii kuukautisiin liittyvistä ongelmista, Allara, joka tarjoaa PCOS-hoitoa ja lääketekniikan startup Inito, joka myy kotona käytettäviä hedelmällisyysmittareita.

Äskettäin Bengalurussa toimiva Inito keräsi 6 miljoonaa dollaria Fireside Venturesin johtamassa A-sarjan rahoituskierroksessa. Yhtiö aikoo laajentaa hormonitestiään kansainvälisille markkinoille ja panostaa edelleen tutkimukseen ja tuotekehitykseen.

Fem-techin lisäksi sijoittajat keskittyvät myös alustoihin, jotka integroivat tekoälyn digitaalisiin mielenterveyspalveluihin. Tekoälypohjaisten työkalujen käyttö vähentää mielenterveyspalveluiden kustannuksia, parantaa samalla käyttäjien saatavuutta ja varmistaa luottamuksellisuuden.

Parikh huomautti, että Intiassa on pulaa rekisteröidyistä mielenterveysalan ammattilaisista, sillä psykiatria on vain 0,75 100 000 asukasta kohti. ”Ennustamalla säännösten noudattamatta jättämistä tekoäly voi varovasti muistuttaa yksilöitä pysymään aikataulussaan hoitosuunnitelmissaan, mikä auttaa käsittelemään potilaiden laiminlyöntiä, mikä on tällä hetkellä suuri haaste terveydenhuollon tarjoajille”, hän sanoi. Yksi tällainen esimerkki on yhdysvaltalainen Wysa, jossa on tekoälyä tukeva valmentaja.

Laajemman rahoitusskenaarion mukaisesti myös terveysteknologian startup-yritysten rahoitus väheni merkittävästi tänä vuonna. Toimialan tiedot osoittivat, että startup-rahoitus laski tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla 72 %, mikä on linjassa muiden maantieteellisten alueiden kanssa.

Lamasta huolimatta yritykset keskittyivät tänä vuonna tekoälyn tuomiseen terveydenhuoltopalveluihin, mikä mahdollisti muun muassa räätälöityjen hoitosuunnitelmien tarjoamisen, alkuvaiheen syöpien havaitsemisen, laskutusprosessien automatisoinnin ja virtaviivaistamisen sekä tekoälyavusteisen robottileikkauksen.

Tämän lisäksi kotimainen lääkinnällisten laitteiden valmistus lisääntyi tänä vuonna myös hallituksen kannustimien ja alan uusien järjestelmien rohkaisemana, Parikh sanoi. Myös sairausvakuutuksia tarjoavien startup-yritysten määrä kasvoi tänä vuonna.

4point0:n kautta hän on tähän mennessä sijoittanut kuuteen terveysteknologian startupiin, mukaan lukien Kenko Health, Fitterfly ja miesten hyvinvointialusta Bold Care.

Samankaltaiset artikkelit