Raakaöljyn hinnat voivat nousta takaisin kysynnän vahvistuessa – Commodities News

crude oil, crude oil prices, OPEC+, OPEC news, oil prices India

Vaikka OPEC+ päätti leikata öljyntuotannon, hinnat eivät nousseet, koska markkinat pysyivät skeptisinä blokin sitoutumisesta ilmoitukseen. Tilanne heijastaa myös pitkään hallinneen blokin heikentynyttä markkinavoimaa tuotantopohjan monipuolistuessa, erityisesti USA:n nousussa suureksi toimittajaksi.

Raakaöljyn hintojen lasku on jälleen kerran ollut helpotus Intian valtion öljyn markkinointiyhtiöille. Analyytikot sanovat, että niiden bruttojalostusmarginaalit voisivat parantaa dieselin terveemmän halkeaman leviämistä.

”Tällä hetkellä (OMC:iden) bruttojalostusmarginaalit ovat hyvät, koska dieselin halkeamat ovat olleet korkeita”, sanoi Prashant Vasisht, ICRA:n yritysluokittelusta vastaava varatoimitusjohtaja ja yhteistyöryhmän johtaja. ”Dieselin halkeamien leviäminen on ollut terve, noin 20 dollaria tynnyriltä, ​​mikä on korkeampi kuin historiallinen keskiarvo.”

Asiantuntijat uskovat kuitenkin, että raakaöljyn hinnat elpyisivät ei tuotantoleikkausten vuoksi, vaan raakaöljyn suurimman kuluttajan Kiinan kysynnän elpymisen vuoksi. Jos hinnat alkavat jälleen nousta, avoimet koordinointimenetelmät saattavat joutua maksamaan korkeampia raaka-ainekustannuksia, Commtrendz Researchin johtaja Gnanasekar Thiagaranjan sanoi.

”Kysyntä tulee piristymään. Kiinan elpyminen on ollut vähemmän vilkasta, mutta valinta tulee olemaan”, sanoi Andrea Goldstein, Intian/Indonesian johtaja, Talousosaston Talousyhteistyö- ja kehitysjärjestö (Ranska). ”Hinnat nousevat takaisin.”

Raakaöljyn hinnat laskivat torstaina alimmilleen viiteen kuukauteen, kun sijoittajat epäilivät OPEC+:n tuotannon leikkauksia Yhdysvaltojen öljyn viennin lisääntyessä. Lisäksi Moody’sin leikkaaminen Kiinan valtionlainojen luokitusnäkymän negatiivisiksi painoi hintoja entisestään.

”On tunne, että Federal Reserve saattaa antaa viitteitä koron alentamisesta vuonna 2024, ja se nähdään positiivisena puolena makrotalouden ilmapiirille ja raakakysynnälle”, Thiagaranjan sanoi. ”Joten sen takia hinnat voivat pomppia, eivätkä OPEC-leikkausten takia, koska niillä ei ole mitään merkitystä.”

Vaikka analyytikot epäilevät OPECin sitoutumista ilmoitettuihin leikkauksiin, he uskovat silti, että se saattaa julkaista uuden ilmoituksen, jos raakaöljyn hinnat jatkavat laskuaan.

”OPECin jäsenten keskuudessa on jonkin verran hölynpölyä leikkauksista. Raakaöljyn hinnat voivat kuitenkin hieman elpyä, koska olemme harvoin nähneet raakaöljyn laskevan alle 75 dollarin tynnyriltä viimeisen 1-1,5 vuoden aikana. Joten OPEC+ reagoi jonkin verran, mikä voi nostaa hintoja”, Vasisht sanoi.

”OPEC säilyttää nämä leikkaukset vielä jonkin aikaa ja saattaa tarkistaa ne ennen Yhdysvaltain vaaleja jossain vuoden 2024 puolivälissä”, Thiagarajan sanoi. ”Lisäksi talvikauden kysyntää tulee sekä Euroopasta että Yhdysvalloista. Joten todennäköisimmin hinnat nousevat.”

Raakaöljyn hinta on laskenut myös Yhdysvaltojen korkeampien bensiinivarastojen seurauksena. OPECin osuus maailman öljyntuotannosta sen sijaan on laskenut viime vuosina.

OPECin raakaöljyntuotannon osuus maailman tarjonnasta on laskenut 27,6 prosenttiin syyskuussa vuoden 2014 vastaavan ajanjakson 33 prosentista, OPEC:ltä lähtevien tietojen mukaan.

Thiagarajan totesi, että tuotanto OPEC-maista, joka koostuu pääosin Venäjästä, on lisääntynyt. ”Heidän on rahoitettava sota, joten he ovat myyneet raakaöljyä aggressiivisesti. Venäjä ei ole pitänyt kiinni leikkauksistaan.

ICRA arvioi OPECin ja liittolaistensa tuottavan 33,36 miljoonaa tynnyriä päivässä vuonna 2023 maailman kokonaistarjonnasta 101,54 miljoonaa tynnyriä päivässä. Yhdysvaltojen sen sijaan nähdään tuottavan 21,78 miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä.

Intian osuus raakaöljyn tuonnista on kokenut merkittävän muutoksen viime vuosien aikana pääasiassa Venäjän ja Ukrainan välisen sodan syttymisen vuoksi. Maan raakaöljyn tuontilasku Venäjältä nousi valtaviin 3 777 miljoonaan dollariin kuluvana vuonna, kun vuonna 2018 se oli vain 133 miljoonaa dollaria pääasiassa viimeksi mainitun tarjoamien alennusten perusteella, ICRA:n toimittamien tietojen mukaan.

Nyt on edelleen huoli siitä, että Venäjän tuonti saattaa supistua Moskovan alennusten kaventuessa.

Lokakuussa Intia toi Venäjältä raakaöljyä 1,55 miljoonaa tynnyriä päivässä, kun se edelliskuussa oli 1,62 miljoonaa tynnyriä päivässä, energiarahtiseuranta Vortexa osoitti. Venäjän öljyn osuus Intian koko raakaöljyn tuonnista lokakuussa oli lähes 34 %.

Samankaltaiset artikkelit