Haluaa kasvattaa AUM:a nopeammin, pääpaino RE-omaisuuksissa: IndiGridin toimitusjohtaja – Market News

IndiGrid CEO, IndiGrid CEO interview, IndiGrid CEO financial express, Harsh Shah

IndiGrid, maan suurin energiasektorin infrastruktuurisijoitusrahasto (InvIT) aikoo lisätä hallinnoitavia varoja 2 000 miljardilla rupialla (AUM) tilikaudella 2024-2025, yhtiön toimitusjohtaja ja kokopäiväinen johtaja Harsh Shah kertoi FE:lle. haastatella. Säätiön nykyinen AUM on 28 500 miljoonaa rupiaa.

”Olemme 28 500 miljoonaa rupiaa, ja 2 000 miljardia lisätään vain investointien ansiosta, jonka toteutamme nykyisissä voittamissamme projekteissamme”, Shah sanoi. Hän totesi, että InvIT on avoin uusille lisäyksille AUM:iin, hän sanoi: ”Jos mielenkiintoisia ja suuria mahdollisuuksia ilmaantuu pian, voimme kasvaa nopeammin.”

Tilikaudella 2023-2024 yhtiö lisäsi salkkunsa omaisuutta 6 000 biljoonalla ja on voittanut tarjouksia 2 500 miljoonan rupian arvoisista projekteista, mikä merkitsee 25 prosentin kasvua edellisestä tilikaudesta. Shah huomautti, että IndiGridin ”ensimmäinen prioriteetti” FY25:llä on toteuttaa 2 500 miljoonan rupian arvoisia tarjouksia, jotka se on voittanut.

Hiljattain kaksi uusiutuvaa omaisuutta – ReNewn 300 MW:n aurinkoprojektin ja Virescent Renewable Energy Trustin 100 %:n yksiköt ostanut yritys jatkaa uusiutuvan kiinteistön hankintaa, joka keskittyy ensisijaisesti aurinkoprojekteihin. ”Hankinnat, kun ne toteutuvat, voivat lisätä 10-15% AUM:sta”, toimitusjohtaja sanoi.

Tällä hetkellä IndiGridin portfolio koostuu 19 aurinkoprojektista maan kahdeksassa osavaltiossa, joiden kokonaistuotantokapasiteetti on 1,1 gigawatin huippu (GWp).

Shah sanoi, että niiden koko on noin 30 000 miljoonaa rupiaa, josta 20-22 % kuuluu uusiutuvaan energiaan. ”Se on funktio siitä, mikä näistä omaisuusluokista tarjoaa meille hyvän riskin tuottomahdollisuuden”, hän sanoi ja lisäsi, että siirto- ja akkuenergian varastointijärjestelmät (BESS) ovat jatkossakin IndiGridin pääpeli.

Yhtiö on toistaiseksi pysynyt poissa tuulivoimaomaisuuden hankinnasta, koska ne eivät ole skaalautuvia. IndiGrid kuitenkin katselee mahdollisia hybridi- ja kiinteän ja lähetettävän uusiutuvan energian (FDRE) omaisuutta.

”Olemme pysyneet poissa tuulesta, koska haluamme tehdä asioita, joita voimme tehdä mittakaavassa. Pienemmissä tuuliprojekteissa ylihinnat ovat liikaa ja suuremmassa mittakaavassa se muuttuu merkittävästi PnL:ssämme (tuloslaskelma), Shah sanoi. ”Sen sanottuaan hybridi ja FDRE ovat tulossa erittäin aktiivisiksi, ja ehkä vuoden tai kahden kuluttua, jos FDRE:n yhteistarjouksia tulee, vaihtelu on todennäköisesti pienempi, pidämme sitä silmällä.”

Lisäksi vaikka vihreä vety on kaupungin puheenaihe, IndiGrid ei aio hankkia omaisuutta segmentiltä, ​​koska tällaisen hankinnan sopimuskehys ei ole tarpeeksi kypsä InvIT:lle.

”Jos joku antaa minulle 25 vuoden sopimuksen vihreästä vedystä, harkitsemme”, Shah sanoi. ”Tällä hetkellä kaikki sopimukset eivät ole siellä.”

IndiGrid on optimistinen yksikkökohtaisen jakelunsa (DPU) kasvun suhteen, joka on kasvanut 14,2 rupiaan yksikköä kohden, mikä merkitsee 3–5 prosentin vuotuista kasvua.

”Olemme kasvattaneet DPU:ta 3-5 % vuodessa. Sen pitäisi kääntää 12-15% tuotoksi. Sitä olemme toimittaneet. En näe syytä, miksi se ei jatkuisi”, Shah sanoi.

FY25:lle yhtiön DPU:ta ohjaa todennäköisesti sen äskettäinen Virescent- ja 300 MW aurinkoprojektin hankinta ReNewilta. ”Tänä vuonna se lisää ReNew-hankinnan perusteella paljon NDCF:ää (netto jaettavissa oleva kassavirta), joten DPU kasvaa myös tänä vuonna (FY25).

Yrityksellä on tällä hetkellä velkaa 17 000–18 000 miljoonaa ruplaa, eikä se näe välitöntä jälleenrahoitusta.

”Näemme nyt, että hinnat laskevat. Ja olemme lisänneet hieman näkyvyyttä vaihtuvakorkoisella puolella. Viimeisellä vuosineljänneksellä näimme osan jälleenrahoituksesta tehdyn ja odotimme, että vaihtuvakorot todennäköisesti pehmenevät”, Shah sanoi.

Yhtiö ilmoitti tilikauden 2023-2024 kolmannella neljänneksellä konsernin nettovoiton pienenevän 23 prosenttia 91,92 biljoonaan. Kokonaistulot nousivat kuitenkin 788,36 miljardiin rupiaan vuoden 24 kolmannella vuosineljänneksellä 607,06 miljardista rupiasta viime vuoden vastaavana ajanjaksona.

IndiGrid päätti 24. tilikauden kolmannen vuosineljänneksen 61,6 prosentin nettovelalla AUM:n 1 070 miljoonan pääomankeräyksen myötä verotuksen aikana.

Samankaltaiset artikkelit