Ei kiirettä myydä Intiaa, ostaa Kiinan osakkeita: Wood – Market News

stock market

Christopher Wood, Jefferiesin osakestrategioista vastaava johtaja, ei kannata mitään ”dramaattista liikettä” intialaisten ja kiinalaisten osakkeiden suhteen Jefferiesin Greed & Fear -raportin mukaan.

Wood korostaa Intian ja Kiinan välistä kontrastia sanomalla, että se ”ei voisi olla dramaattisempaa”. Viitaten Greed & Fearin Intian ja Kiinan pitkäkestoisten salkkujen vastakkaiseen kehitykseen, hän sanoi, että Intian salkku on noussut dollareissa mitattuna 41,2 % vuodesta tähän päivään mennessä (kokonaistuoton perusteella), kun taas Kiinan salkku on laskenut 12,1 %. .

Intian salkun parhaiten menestynyt osake on noussut 309 % vuodelta 2010, kun taas huonoimmin menestynyt Kiinassa on menettänyt 55 %.

”Yleensä tällaiset vastakkaiset esitykset olisivat signaali mennä toiseen suuntaan Kiinan ostamisen ja Intian myymisen suhteen. Mutta Greed & Fear ei ole vakuuttunut niin dramaattisesta siirrosta. Ei myöskään kukaan muu, vaikka Kiinan ylitulon nousu voi tapahtua milloin tahansa, jos politiikan rintamalla tulee positiivinen yllätys, Wood sanoi.

Intiaa koskeva usko perustuu viimeisimpään neljännesvuosittaiseen BKT-tietoon. Reaalinen BKT nousi 7,6 % vuotta aiemmasta Q3CY23:lla, mikä oli yhden prosenttiyksikön konsensuksen yläpuolella. Taloutta ohjaavat nyt investoinnit kulutuksen sijaan, mikä kääntää viime vuosikymmenen mallin.

Raportissa Jefferies toistaa aiemman näkemyksensä Intian osakkeista. Lokakuussa julkaistussa raportissa se sanoi, että suurten yhtiöiden arvostukset eivät olleet erityisen venyneet verrattuna historiallisiin standardeihin. Se huomautti, että ulkomaiset sijoittajat eivät olleet niin ylipainoisia Intiassa kuin odotettiin, vaikka yksimielisyys siitä, että Intia, ei Kiina, on Aasian pitkän aikavälin rakenteellinen kasvutarina.

Se korosti, että intialaiset osakkeet eivät koskaan korjanneet siinä määrin kuin ulkomaiset sijoittajat olivat odottaneet RBI:n kiristyksen aikana toukokuun 2022 ja helmikuun 2023 välisenä aikana. Tästä syystä Intian vetäytymistä pidettiin todennäköisesti ostomahdollisuutena, kun otetaan huomioon rakenteellista optimismia. tarina.

Samankaltaiset artikkelit