Windfall-veroa nostettiin 4 250 rupiaan tonnilta ja dieselin 1 rupiaan litralta

Windfall tax on crude, windfall tax on diesel, crude oil news, diesel news, price of diesel, price of crude oil, tax on crude, tax on export of diesel

Keskus nosti maanantaina kotimaisen raakaöljyn windfallveron 4 250 ruplaan tonnilta 1 600 ruplasta ja dieselin viennin 1 ruplaan litralta nollasta. Muutokset astuvat voimaan 1. elokuuta.

Raakaöljyn maailmanmarkkinahintojen kiristyessä hallitus oli nostanut raakaöljyn erityistä lisävalmisteveroa (SAED) 1 600 rupiaan tonnilta 15. heinäkuuta, kun se oli laskenut nollaan kaksi kuukautta sitten.

Raakaöljyn windfall-verokanta alennettiin nollaan 15. toukokuuta sen jälkeen, kun Intian koriöljyn hinnat putosivat alle 75 dollarin tynnyriltä, ​​mikä on ilmeisesti hallituksen pitämä kynnys erityisverojen poistamiselle.

Keskus määräsi 1. heinäkuuta 2022 SAED:n 23 250 rupiaa/tonni bensiinin, dieselin ja ATF:n vientiveroiksi 6 rupiaa/litra, 13 rupiaa/litra ja 6 rupiaa/litra. osa ”saavutuksista”, joita jotkut kotimaiset yritykset keräävät kohonneiden maailmanlaajuisten hintojen vuoksi.

Se kuitenkin luopui bensiinin verosta viime vuoden heinäkuussa. ATF-vero nollattiin maaliskuussa ja dieselin huhtikuussa 2023.

Verot liikkuvat kumpaankin suuntaan riippuen raakaöljyn hinnoista ja crack-välistä (jalostusmarginaali).

Samankaltaiset artikkelit