Subsided moong dal alle Bharat dal – Commodities News

wheat flour, chana, onion, moong dal, Bharat dal, top news, commodities news, business news, latest news,

Aloitettuaan vehnäjauhojen, chanan ja sipulin myynnin tuetuilla hinnoilla ruokainflaation hillitsemiseksi, hallitus on alkanut myydä moong dalia tuettuun hintaan eri virastojen vähittäismyyntipisteissä.

Lähteet kertoivat FE:lle, että moong dalia myydään 15 rupiaa/kg alennuksella viljelijäosuuskunnan Nafedin vähittäismyyntipisteissä, ja sitä on saatavana useissa muissa National Cooperative Consumers Federationin (NCCF) ja Kendriya Bhandarsin myyntipisteissä ja liikkuvissa pakettiautoissa.

”Olemme alkaneet myydä moondalia hintaan 107 rupiaa/kg ja raakadaalia 93 rupiaa/kg eri myyntipisteiden kautta”, virkamies sanoi. Vähimmäistukihinta (MSP) on 7 755 Rs/cental muutettuna 123 Rs/kg. Tämä on vastoin koko Intian palkokasvien keskimääräisiä vähittäismyyntihintoja torstaina 120 rupiaa/kg.

Tällä hetkellä viljelijäosuuskunnalla Nafedilla on 0,5 miljoonaa tonnia (MT) moonvarastoa 0,1 MT:n puskurilla. Virkamies sanoi, että Nafed jatkaa moong dalin ja chana dalin myyntiä osakkeista tukkumarkkinoilla sekä vähittäismyyntiohjelman kautta.

Heinäkuussa hallitus oli alkanut myydä chana dalia vähittäismyyntipakkauksissa tuotenimellä Bharat Dal erittäin tuetuilla hinnoilla 60 rupiaa/kg ja 55 rupiaa/kg 30 kg:n pakkauksesta, jotta palkokasvit olisivat kuluttajien saatavilla kohtuuhintaan.

Kauppalähteet kuitenkin kertoivat, että Nafed on torstaina myynyt chanaa avoimilla markkinoilla hintaan 59,25 rupiaa/kg Gujratille, kun taas liitto myy chanaa noin 2 miljoonan tonnin puskurista, jonka hintaluokka on 58–60 rupiaa/kg muissa paikoissa. viime viikkoina, mikä on yli kauden 2024–2025 MSP:n eli 54,4 Rs/kg.

Inflaatio ”pulssi”-kategoriassa nousi 20,23 prosenttiin marraskuussa tämän vuoden lokakuun 18,7 prosentista. Moong ja chana split -palkokasvien hinnat nousivat viime kuussa 13,33 % ja 13,5 %.

Viime kuussa hallitus oli käynnistänyt vehnäjauhojen myynnin tuetulla hinnalla 27,50 Rs/kg tuotenimellä ”Bharat Atta” kaikkialla maassa helpottaakseen kuluttajia korkeista hinnoista.

Tähän mennessä Kendriya Bhandar, maanviljelijäosuuskunnat Nafed ja NCCF ovat nostaneet Intian Food Corporationilta (FCI) MSP-kurssilla 84 519 tonnia vehnää muuntaakseen Bharat Attaksi. Yhtiö on allokoinut näille virastoille 0,4 tonnia viljaa tammikuuhun 2024 asti.

Nafed ja NCCF myyvät tällä hetkellä sipulia puskurivarastosta voimakkaasti tuettuun hintaan 25 rupiaa/kg kuluttajille eri kaupungeissa. Molemmat virastot olivat ostaneet viljelijöiltä 0,51 tonnia sipulia pääosin rabi-sadosta ja 0,27 tonnia on myyty vähittäiskaupan interventioihin tähän mennessä.

Vähittäiskaupan sipulin inflaatio nousi marraskuussa jyrkästi 86,46 %. Molemmat virastot hankkivat viljelijöiltä 0,2 tonnia kharif-sipulia ja myyvät sen tukku- ja vähittäiskaupan interventioiden kautta.

Samankaltaiset artikkelit