Viljelijät vaativat sipulien vientikiellon poistamista huhtikuun 1. päivästä alkaen, hinnat laskevat rabi-satojen saapuessa – Talousuutiset

Onion export, onion export ban,

Viljelijät ovat todenneet, että rabi-satojen saapuminen on parantanut tarjontaa, ja ne ovat vaatineet sipulien vientikiellon poistamista 31.3.2024 asti.

”Viime vuoden vientikiellon käyttöönoton jälkeen mandin hinnat ovat laskeneet tiistaina 1 500 ruplaan tonnilta noin 4 500 ruplaa / sentti, joka vallitsi ennen lähetyskieltoa viime vuonna”, Jaydutt Holkar, maataloustuotteiden markkinakomitean johtaja. APMC), Lasalgaon, Nashik, Maharashtra, maan tukkukaupan keskus, kertoi FE:lle.

Holkar sanoi, että hintojen odotetaan laskevan edelleen, kun rabi-satojen odotetaan saavuttavan huippunsa lähiviikkoina. Virallisten lähteiden mukaan hallitus ei ole vielä ottanut vastaan ​​pyyntöä sipulien vientikiellon jatkamisesta 31. maaliskuuta 2024 jälkeen.

”Nykyiset hinnat 1500 rupiaa/vintaali eivät kata edes sipulin tuotantokustannuksia”, sanoi Balasaheb Misal, Manmardin (Maharashtra) mandilautakunnan entinen johtaja ja sipulinviljelijä.

”Rabin sato on todennäköisesti huipussaan huhtikuussa”, virkamies sanoi ja lisäsi, että rabi-sato muodostaa noin 60 prosenttia kokonaistuotannosta ja sitä varastoidaan lokakuuhun asti.

Kuluttajaministeriön mukaan sipulin vähittäismyyntihinnat laskivat tiistaina 30 ruplaan kilolta viime vuoden joulukuussa vallinneesta 60 ruplaa kilolta.

Vähittäiskaupan inflaatio sipuli oli helmikuussa 22,1 %, kun taas tammikuussa 2024 hinnat nousivat 29,69 % edellisvuodesta.

Joulukuussa 2023 hallitus oli kieltänyt sipulin viennin 31. maaliskuuta 2024 asti sen jälkeen, kun tärkeimpien maataloushyödykkeiden vähittäismyyntihinnat kaksinkertaistuivat 60 rupiaan kilolta viime vuoden syyskuussa ilmoitetusta 30 ruplaa kilolta.

Viime aikoina hallitus on sallinut 50 000 tonnin ja 14 400 tonnin sipulien viennin Bangladeshiin ja Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin.

Vientikielto oli ensimmäinen interventio sipulin vientiin sitten tammikuun 2021. Hallitus ei ole asettanut sipulien vientikieltoa vuoden 2021 jälkeen, mikä oli sääntö muutama vuosi sitten.

Lokakuussa 2023 hallitus oli asettanut sipulin vähimmäisvientihinnaksi 800 dollaria/tonni viennin hillitsemiseksi ja kotimaisten toimitusten parantamiseksi, mikä tarkoittaa 67 rupiaa/kg.

Aiemmin hallitus oli viime vuoden elokuussa asettanut sipulille 40 prosentin vientitullin.

Maatalousministeriö on äskettäin arvioinut, että sipulin tuotanto todennäköisesti laskee 16 prosenttia 25,47 tonniin nykyisenä satovuonna verrattuna vuosiin 2022–2023, koska Maharashtran, suurimman perusvihanneksen tuottajan, 3,43 tonnia vähennystä.

Samankaltaiset artikkelit