Pakistania uhkaa kauhea terrorismin uhka: Yhdysvaltain virkamies kertoo lainsäätäjille – World News

Donald Lu

Pakistania uhkaa kauhea terrorismin uhka, kun alueilla sen Afganistanin vastaisella rajalla terroristitoiminta on moninkertaistunut, Bidenin hallinnon korkea virkamies sanoi.

Keskiviikkona Pakistanin vaaleja koskevassa kongressin kuulemisessa Etelä- ja Keski-Aasian apulaisulkoministeri Donald Lu kertoi edustajainhuoneen ulkoasiainvaliokunnan jäsenille, että Afganistan on ollut konfliktin todistajana 40 vuoden ajan ja Pakistan on joutunut siihen.

”Afganistanin sodan päättyminen tarjoaa meille kaikille mahdollisuuden, mahdollisuuden suhteeseen Pakistanin kanssa sen omin ehdoin, ja olemme sitoutuneet siihen”, Lu sanoi.

”Yksi tärkeimmistä tavoitteista, joita meillä on nyt Pakistanin kanssa, on tukea Pakistanin kansaa, kun he kohtaavat tämän kauhean terrorismin uhan. Monet jäsenistä ovat keskustelleet tästä, mutta tämä on maa, jossa ihmiset ovat kärsineet terrorismin uhasta tavalla, jollaista ei mielestäni kenenkään planeetalla ole tarvinnut kärsiä”, hän sanoi.

Hyökkäykset, erityisesti Khyber Pakhtunkhwan ja Balochistanin maakunnissa, ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti viimeisen kolmen vuoden aikana. Hyökkäyksiä jatketaan Afganistanin alueelta, Lu sanoi.

”Ja näit lauantaina suuren hyökkäyksen, jossa TTP, Pakistanin Taliban, tappoi seitsemän poliisia. Vaadimme Afganistanin Talebania varmistamaan, että sen aluetta ei käytetä terroristiryhmien laukaisualustana, hän sanoi.

Everstiluutnantti ja kapteeni sekä viisi sotilasta saivat surmansa, kun kuusi terroristia teki useita itsemurhaiskuja turvatarkastusasemalle Pohjois-Waziristanin levottomassa heimoalueella, joka rajoittuu Afganistaniin lauantaina. Pakistanin armeija sanoi, että kaikki kuusi Mir Alin alueella tarkastuspisteeseen hyökänneet terroristia ammuttiin kuoliaaksi.

Vastauksena hyökkäykseen Pakistan teki maanantaina ilmaiskuja kiellettyihin Tehrik-i-Taliban Pakistaniin (TTP) kuuluviin militantteihin Talebanin hallitsemassa Afganistanissa.

Ainakin kahdeksan siviiliä, mukaan lukien kolme lasta, kuoli ilmaiskuissa, Afganistanin Taliban sanoi ja kutsui Pakistanin Kabulin-suurlähetystön asiainhoitajan esittämään voimakkaan protestin.

Lu sanoi lisäksi, että Pakistanin taloudellinen vakaus on toinen painopistealue.

”Jotta Pakistan voi käsitellä sosiaalista terrorismia ja poliittisia kysymyksiä, se tarvitsee toimivan talouden. Haluamme yksityissektorin vetämää kasvua, joka hyödyttää pakistanilaisia, emme kasvua, joka ruokkii Kiinan kansantasavallan kaltaisten lainanantajamaiden voittoja”, hän sanoi.

Hän sanoi, että USA:lla on pitkäaikainen kumppanuus Pakistanin kanssa. ”Haluamme nähdä sen kasvavan. Haluamme nähdä yritysten välisten suhteiden paranevan. Haluamme nähdä, kuinka helposti pakistanilaiset amerikkalaiset matkustavat Pakistaniin ja pakistanilaiset Yhdysvaltoihin. Nämä siteet ovat kriittisiä”, hän huomautti.

Vastatessaan kysymykseen Lu kiisti väitteet, että Yhdysvaltain hallitus olisi tehnyt salaliiton Imran Khanin hallituksen syrjäyttämiseksi.

”Haluan olla hyvin selvä tässä asiassa. Nämä väitteet, tämä salaliittoteoria on valhetta. Se on täyttä valhetta. Olen käynyt läpi lehdistötiedotteen, joka liittyy tähän Pakistanin salakirjoitukseen, väitettyyn diplomaattiseen kaapeliin, joka on vuotanut lähetystöstä täällä. Se ei ole tarkkaa. Se ei missään vaiheessa syytä Yhdysvaltain hallitusta tai minua henkilökohtaisesti toimista Imran Khania vastaan”, hän sanoi.

”Kunnioitamme Pakistanin suvereniteettia. Kunnioitamme periaatetta, jonka mukaan pakistanilaisten pitäisi olla ainoita, jotka valitsevat omat johtajansa demokraattisen prosessin kautta, hän sanoi.

Lu ilmaisi huolensa joistakin äskettäin pidettyjen vaalien näkökohdista.

”Ensinnäkin terroristiryhmät hyökkäsivät poliiseja, poliitikkoja ja poliittisia kokoontumisia vastaan. Toiseksi puolueen kannattajat ahdistelivat ja pahoinpitelivät monia toimittajia, erityisesti naistoimittajia. Kolmanneksi useat poliittiset johtajat joutuivat epäedulliseen asemaan, koska he eivät pystyneet rekisteröimään tiettyjä ehdokkaita ja poliittisia puolueita.

”Vaalipäivänä kansainvälisesti arvostettu paikallinen vaalitarkkailujärjestö sanoi, että heitä estettiin tarkkailemasta äänestystaulukkoa yli puolessa maan vaalipiireistä. Ja huolimatta korkeimman oikeuden määräyksestä olla katkaisematta Internet-palvelua vaalipäivänä, viranomaiset sulkivat mobiilidatapalvelut, tärkeimmät keinot, joilla pakistanilaiset pääsevät käyttämään sosiaalista mediaa ja viestisovelluksia”, hän sanoi.

Näissä vaaleissa oli myös myönteisiä elementtejä, Lu sanoi ja lisäsi, että väkivallan uhasta huolimatta yli 60 miljoonaa pakistanilaista, joista yli 21 miljoonaa naista, äänesti.

”Pakistanin äänestäjillä oli mahdollisuus valita. Useat poliittiset puolueet saivat paikkoja kansallis- ja maakuntakokouksiin. Kolme eri poliittista puoluetta johtaa nyt Pakistanin neljää maakuntaa. Paikalla oli yli 5 000 riippumatonta vaalitarkkailijaa. Heidän organisaationsa johtopäätöksenä oli, että vaalit sujuivat suurelta osin kilpailullisesti ja säännönmukaisesti, mutta havaitsi myös joitain epäsäännöllisyyksiä tulosten laatimisessa”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit