SBF myöntää suuremman roolin Alamedassa kovien kysymysten alla – Digital Transformation News

It’s believed that Bankman-Fried faces decades in prison on charges

FTX:n perustaja Sam Bankman-Fried kertoi New Yorkin tuomioistuimessa, että hän oli tietoinen siitä, että Alameda Research ei ollut ryhtynyt toimiin suojatakseen riskiään kunnolla, vaikka hän hyväksyi miljardien dollarien sijoitukset ennen kuin molemmat yhtiöt romahtivat viime vuonna.

Yhdysvaltain apulaissyyttäjä Danielle Sassoon käytti Bankman-Friedin aiempia haastatteluja ja muita lausuntoja horjuttaakseen hänen yrityksiään etääntyä päätöksistä hedge-rahastossa, joka oli sidoksissa hänen FTX-salausalustaan. Hän keskittyi rahaan, jonka Alameda maksoi kesällä 2022. ”Silloin kun Alameda maksoi lainanantajilleen, tiesit, ettei Alameda ollut suojannut?” Sassoon kysyi tiistaina. ”Tiesin silloin”, hän vastasi. ”En muista tarkkaa päivämäärää.”

Bankman-Friedia uhkaa vuosikymmeniä vankeustuomio syytettynä siitä, että hän ohjasi FTX-asiakkaiden rahoja Alamedaan investointeja, poliittisia lahjoituksia ja kalliita kiinteistöjä varten ennen kuin molemmat yritykset hakivat konkurssin. 31-vuotias teki riskialtisen päätöksen todistaa omaksi puolustuksekseen toivoen vastustaa viiden entisen FTX:n virkailijan – mukaan lukien joidenkin hänen lähimpien ystäviensä – todistukset, jotka asettuivat syyttämään häntä.

Bankman-Friedin esitys maanantaina alkoi paljon paremmin kuin silloin, kun hän viimeksi kohtasi Sassoonin kysymyksiä tuomariston läsnäolon ulkopuolella torstaina pidetyssä kuulemisessa. Useimmiten poistettiin liian pitkät, välttelevät vastaukset, ja ne korvattiin enimmäkseen ”kyllä” tai ”ei” – usein leikattu ”jep” tai ”ei”.

Mutta kun iltapäivä eteni ja Sassoonin kuulustelut lähentyivät FTX:n marraskuun 2022 epäonnistumista, ilmaus ”en ole varma” yleistyi paljon, mikä ansaitsi tuomarilta vähintään puoli tusinaa kehotusta vastata kysymyksiin suoremmin. ”FTX:n alkuajoista lähtien Alamedan sallittiin ylittää FTX:n normaalit lainarajat, kyllä ​​vai ei?” Sassoon kysyi. ”En ole varma”, hän vastasi.

Sassoon, joka päättää ristikuulustelun tiistaina, kohtasi Bankman-Friedin monien hänen julkisten ja yksityisten lausuntojensa kanssa, jotka olivat ristiriidassa tarinan kanssa, jonka hän haluaisi tuomariston uskovan hänen roolistaan ​​FTX- kryptopörssin romahtamisessa. Kysyttyään Bankman-Friediltä hänen väitetystä tuesta jollekin kryptoteollisuuden säätelylle, Sassoon avasi Twitterin suoran viestivaihdon hänen ja Vox-toimittajan välillä, jossa hän oli sanonut ”v**k sääntelijät”.

”Halusit seuraajasi pitävän kuluttajansuojaa tärkeänä sinulle?” Sassoon kysyi. ”Joo”, Bankman-Fried vastasi. Sassoon yritti maalata Bankman-Friedin tarinankertojaksi, joka muotoili suoraa todistustaan ​​kuukausia kestäneen hallituksen häntä vastaan ​​esittämien todisteiden tarkastelun jälkeen. Useiden tuntien ajan Sassoon johdatti järjestelmällisesti Bankman-Friedia useiden kymmenien kommenttien kautta Twitterissä, lehdistöhaastatteluissa, kongressille ja Slackiin.

Aiemmin maanantaina, juuri ennen kuin hänen asianajajansa lopettivat kuulustelunsa, hän yritti selittää, miksi hän antoi joukon haastatteluja päivinä ja viikkoina FTX:n epäonnistumisen jälkeen. ”Minusta tuntui, että halusin pyytää anteeksi tapahtuneesta”, hän sanoi. Hänen vanhempansa Barbara ja Joe tekivät muistiinpanoja julkisesta galleriasta, kun taas kirjailija Michael Lewis, joka julkaisi äskettäin kirjan Bankman-Friedistä ja FTX:stä, istui heidän takanaan. Ben McKenzie, näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Ryanin roolista elokuvassa ”The OC” ja joka julkaisi aiemmin tänä vuonna kryptokritiikkiä käsittelevän kirjan, oli myös oikeussalissa.

Bankman-Friedin todistus on ollut tärkeä käännekohta oikeudenkäynnissä, ja toimittajat joutuivat koko yön pakkasessa ja sateessa varmistaakseen yhden 20:stä parittomasta lehdistöpaikasta 26. kerroksen oikeussalissa. Toisinaan syyttäjä yritti kyseenalaistaa hänen julkisuuskuvaansa kyseenalaistaen syitä hänen sotkeisiin hiuksiinsa ja asuihinsa. ”Pidätkö itseäsi älykkäänä kaverina?” hän kysyi. ”Monin tavoin, ei kaikilla tavoilla”, hän vastasi. ”Arvasitko itsestäsi paljon?” hän kysyi. ”Tein”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit