FMCG-yritykset lyövät vetoa maaseudun elvyttämisestä vaalien lähestyessä – Industry News

fmcg, cash transfer, direct cash transfer, subsidies, cash subsidies

Joulukuun vuosineljänneksen (Q3FY24) nopeasti liikkuvien kulutustavaroiden (FMCG) yritysten taloudelliset luvut viittaavat siihen, että 5 biljoonan rupian markkinoita haittaa edelleen odotettua hitaampi maaseudun elpyminen. Juhlakulut vaimenivat, ja tavalliset kauppiaat tunsivat pientä kulutusta, kuten Hindustan Unileverin, Maricon ja Godrej Consumerin toimitusjohtajat sanoivat tulosten jälkeisessä kommentissaan.

Vaikka maaliskuun vuosineljänneksellä saattaa näkyä vain vähän paranemisen merkkejä talven viivästymisen vuoksi, mikä voi vahingoittaa koti- ja henkilökohtaisen hygienian (HPC) yrityksiä, FMCG:n toimitusjohtajat luottavat nyt 25. vuoden ensimmäisellä puoliskolla alan kasvun vauhdittamiseen.

”Vuosi 2024 tulee olemaan vaalijuhlien vuosi. Tunnelma tulee olemaan pirteä. Poliittiset puolueet lupaavat kansanäänestystoimia. Hallitukset äänestivät keskuksen valtaan, ja osavaltiot voivat harkita näiden lupausten lunastamista. Suorat rahansiirrot tai -avustukset voitaisiin ilmoittaa valtion heinäkuun talousarviossa. Kaikki tämä voi vauhdittaa kulutusta erityisesti maaseudulla”, Dabur Intian toimitusjohtaja Mohit Malhotra sanoi.

Huhti-toukokuulle suunniteltujen yleisten vaalien lisäksi kahdeksan osavaltiota osallistuu äänestykseen, mukaan lukien Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Odisha, Sikkim, Jammu ja Kashmir, Haryana, Maharashtra ja Jharkhand.

Keskitason valmistautuminen tuleviin vaaleihin on alkanut, kun liiton valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman ilmoitti viime viikolla välibudjettiesityksessään 10 prosentin korotuksesta vaaleihin liittyvissä menoissa. Tämä nostaa budjettimäärärahat vaalimenoihin 2442,85 miljardiin rutiiniin vuonna 2024 viime vuonna ilmoitetusta 2 183,78 miljoonasta ruplasta.

Vaikka suuri osa tästä käytetään äänestykseen liittyviin toimintoihin, kuten vaaliluetteloiden päivittämiseen ja tulostamiseen, sähköisten äänestyskoneiden tilaamiseen jne., alan asiantuntijoiden mukaan poliittiset puolueet käyttävät myös erikseen reilun summan rahaa kampanjapolkuun, road show’n järjestämiseen. , mielenosoitukset, tapahtumat ja promootiot. Tämä voisi edistää paikallista taloutta ja FMCG-tuotteiden kulutusta.

Maricon MD & CEO Saugata Gupta uskoo, että maaseudun FMCG-markkinat elpyvät muutaman seuraavan vuosineljänneksen aikana inflaation hillitsemisen sekä valtion tuen maataloudelle, asunnolle ja maaseututaloudelle vauhdittamana.

”Keskimääräisten reaalitulojen huomattavan 50 prosentin kasvun ja maltillisen inflaation ansiosta olemme lähempänä elpymistä”, hän sanoo.

Tätä seikkaa tukee Roosevelt D’Souza, Intian Nielsen IQ:n asiakasmenestyksen johtaja. Hän sanoo: ”Intian maaseudulle ilmaista ruokaa ja työllistymismahdollisuuksia tarjoavat järjestelmät voivat lisätä käytettävissä olevia tuloja, mikä lisää kulutustavaroihin liittyviä menoja. Tämä lupaa hyvää FMCG-markkinoille.

Kotimaan FMCG-markkinat olivat raportoineet 9 prosentin vuotuisesta noususta vuoden 2023 syyskuun vuosineljänneksen myyntiin ja 8,6 prosentin volyymikasvun ajanjaksolla, NielsenIQ oli sanonut marraskuussa kaupunkimarkkinoiden johdolla. Vaikka maaseudun markkinoilla oli edistymisen merkkejä, niillä oli vielä pitkä matka ennen täydellistä elpymistä, tutkimuslaitos sanoi.

FMCG:n johtajat sanovat, että kaiken kaikkiaan FMCG:n kasvu joulukuun 2023 neljänneksellä voi olla 6–7 prosenttia kaupunkimarkkinoiden johdolla. Kaupunkialueiden volyymikasvu voi olla nopeampaa kuin maaseudulla kaupunkien vakaan kysynnän johdosta.

Samankaltaiset artikkelit