IndiGo nousi kuudenneksi maailmanlaajuisessa markkina-arvossa ohittaen United Airlinesin – Market News

InterGlobe Aviation Share price today

Intian suurin lentoyhtiö IndiGo on nostanut asemansa kuudenneksi suurimmaksi lentoyhtiöksi, ohittaen United Airlinesin. Tämä kehitys tapahtuu kuusi kuukautta sen jälkeen, kun IndiGo varmisti paikan maailman kymmenen parhaan lentoyhtiön joukossa.

Markkinoiden sulkeutuessa keskiviikkona 13. joulukuuta IndiGon emoyhtiön InterGlobe Aviationin markkina-arvo on 13,8 miljardia dollaria. Tämä luku asettaa sen tietojen mukaan noin 310 miljoonaa dollaria United Airlinesia edellä.

Erityisesti vuonna 2023 IndiGon osakkeet ovat osoittaneet vaikuttavan lähes 50 prosentin tuoton, kun taas Chicagossa pääkonttoriaan pitävä United Airlines koki vaatimattomamman 9 prosentin nousun samana ajanjaksona.

IndiGon markkina-arvo on kolminkertaistunut sen listautumisen jälkeen, mikä on jyrkkä vastakohta United Airlinesille, joka kohtasi noin 10 miljardin dollarin laskun samana ajanjaksona.

Keskiviikkona InterGlobe Aviationin osakkeet ylittivät 3 000 ₹ rajan ensimmäistä kertaa, mikä merkitsi niiden pisintä voittoputkea sen jälkeen, kun yhtiö tuli pörssilistalle vuonna 2015. Osake on ollut nousussa 12. peräkkäisenä istuntoa kertäen 16 %:n kumulatiivisen tuoton. siitä lähtien, kun sarja alkoi 28. marraskuuta.

Tämä vaikuttava suoritus on huomionarvoinen, kun otetaan huomioon, että IndiGon listautumisen jälkeen vuonna 2015 oli vain yksi vastaava 11 päivää kestänyt ralli 23. elokuuta 2021 alkaen. Edellinen ralli kuitenkin tuotti 19 % korkeamman tuoton nykyiseen sarjaan verrattuna.

IndiGon strateginen asema markkinoilla sekä sen markkinaosuuden kasvattaminen Go Firstin puuttuessa ovat saaneet positiivista huomiota. Lentoyhtiö yllätti analyytikot raportoimalla nettotuloksen syyskuun neljänneksellä, mikä lisäsi edelleen sen vahvaa markkinakehitystä.

Samankaltaiset artikkelit