Paperiton matkustaminen: Digi yatra, e-passit, e-viisumit ja e-liput, paperiton matkustaminen tekee matkustamisesta sujuvampaa

travel

Digitalisaatio on muuttanut kaikkia toimialoja, eikä matkailuala ole paljon jäljessä. Yhdysvaltain hallinto sai äskettäin päätökseen onnistuneen ”paperittomien viisumien” pilottihankkeen Yhdysvaltain diplomaattisessa edustustossa Dublinissa. Suunnitelmana on asteittain soveltaa digitaalista viisumijärjestelmää viisumien käsittelyyn, koska se korvaa perinteisen käytännön, jossa viisumit leimataan tai liitetään passiin.

Julie Stufft, Yhdysvaltain konsulaattitoimiston viisumipalveluista vastaava apulaisulkoministeri, vahvisti hankkeen ja selitti, että paperiton prosessi, jossa passiin ei kiinnitetä fyysistä viisumia, on aloitettu pilottina Dublinissa. Käyttöönotto kestää jonkin aikaa, mutta sen odotetaan laajentuvan kaikkialle maailmaan. ”Digitaalisen järjestelmän käyttöönotto laajemmassa mittakaavassa kestäisi 18 kuukautta tai kauemmin. Olemme jo tehneet pienen pilotin. Nyt haaroittelemme muita viisumityyppejä. Aiomme laajentaa sitä alueellisesti ja kaikkialla maailmassa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Yhdysvaltain viisumit voidaan lähitulevaisuudessa varmentaa sovelluksella tai vastaavalla tavalla ilman fyysistä dokumentaatiota”, Stufft sanoi puhuessaan median pyöreän pöydän ääressä.

Monet maat, kuten Kambodža, Kenia, Australia ja muut, tarjoavat sähköisiä viisumeja. Paperiton viisumin versio ei ole kuin Intian myöntämä sähköinen viisumi tiettyjen maiden kansalaisille, enimmäkseen turisteille. Ihmiset voivat uusia viisuminsa ilman paperia, mikä tarkoittaa, että ihmiset voivat säilyttää passinsa ja lähettää asiakirjoja postitse. ”Emme kutsu sitä e-viisuiksi (kuten Intia), koska meillä on sama viisumiprosessi paperiin asti. Haastattelu on siis edelleen lain mukaan pakollinen. Jos olet ensikertalainen, haet samalla tavalla samoilla lomakkeilla. Jos saat paperittoman viisumin, se näyttää samalta, kunnes paperia ei ole, Stufft sanoi. Yhdysvallat myönsi viime vuonna yli 1 40 000 viisumia intialaisille opiskelijoille ja ryhtyy useisiin toimenpiteisiin viisumien odotusaikojen lyhentämiseksi.

Perinteinen viisumi on välttämätön maan suurlähetystön myöntämä matkustusasiakirja, joka antaa luvan matkustaa kyseiseen maahan. Mutta perinteinen viisumiprosessi tarkoittaa, että kohdemaan suurlähetystöön tai konsulaattiin on toimitettava paperihakemuslomake, tositteet ja kopio passista. Nämä menettelyt voitaisiin kuitenkin suorittaa verkossa sähköistä viisumia varten. Sähköinen viisumi (e-viisumi) tai sähköinen matkustuslupa (tai ETA) tallennetaan tietokoneelle ja se on linkitetty passin numeroon, joten passiin ei kiinnitetä tarraa, tarraa tai leimaa ennen matkaa. Tämäntyyppinen viisumi hankitaan verkossa kohdemaan virallisen hallituksen verkkosivuston tai valtuutetun viisumipalveluntarjoajan kautta. Jotkut maat, jotka tarjoavat e-viisumia intialaisille turisteille, ovat Australia, Kolumbia, Georgia, Kuwait, Marokko, Malesia, Venäjä ja Singapore.

Digi- tai e-passit tulevat pian Intiaan, mutta Suomi on jo ottanut johtoaseman ensimmäisenä maana maailmassa, joka ottaa käyttöön digitaaliset passit. E-passi on voimassa vain suomalaisille, jotka lentävät Finnairilla Lontooseen, Manchesteriin ja Edinburghiin.

Sähköisessä passissa (tunnetaan myös nimellä e-passi, digitaalinen passi, biometrinen passi) on tiedot tallennettu sirulle, joka tallentaa henkilön biometriset tiedot (valokuva ja sormenjäljet). Tämä parantaa turvallisuutta ja vaikeuttaa passien väärentämistä kansainvälisillä rajoilla. Se auttaa myös tekemään matkustamisesta nopeampaa ja turvallisempaa. Useilla lentoasemilla e-passi mahdollistaa nopean pääsyn turvaporttien läpi. Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön mukaan jopa 100 valtiota ja ei-valtiollista yhteisöä (kuten YK) on ottanut käyttöön sähköiset passit kansalaisilleen.

Jotkut maat aikovat digitoida passit, mukaan lukien Yhdysvallat ja Iso-Britannia, Puola ja Etelä-Korea. Singapore otti helmikuussa 2021 käyttöön digitaalisen terveyspassin nimeltä HealthCerts, jonka avulla matkustajat voivat turvallisesti tallentaa ja esittää Covid-19-testituloksensa ja rokotustietonsa.

Paperiton aloite ja siirtyminen 2D-viivakoodeihin (graafinen kuva, joka tallentaa tietoa sekä vaaka- että pystysuunnassa) noudattaa International Air Transport Associationin asettamaa ”Simplify the Business” -suunnitelmaa. Suunnitelma hyödyttää lentoyhtiöitä, lentokenttiä ja matkustajia minimoimalla kustannukset ja parantamalla matkustajakokemusta.

Sujuvaa ja nopeampaa matkustamista varten Intian siviili-ilmailuministeriö on ottanut käyttöön Digi Yatra -ohjelman. Sovelluksen avulla matkustajat pääsevät lentokentän tarkastuspisteisiin vain kasvojentunnistusteknologiansa kautta. Junalippujen varaamisen helpottamiseksi UTS-mobiilisovellus on paperiton ja suosittu sovellus erityisesti junien varaamattomien, laituri- ja kausilippujen varaamiseen. Indian Railways’n Unreserved Ticketing System (UTS) -mobiilisovellus, jonka on valmistanut Indian Railways — Center for Railway Information Systems (CRIS), on saatavilla kaikilla alustoilla – Android-, Windows- ja iOS-versioissa. Lippujen varaaminen sovelluksen kautta säästää paljon työmatkalaisten aikaa ja on ilmaista.

Kuinka se toimii? Voit varata erilaisia ​​junalippuja GPS-yhteensopivalla Android-mobiililaitteella: normaalilippu, laiturilippu, kausikortti ja QR-varaus. Tätä sovellusta käytettäessä junaan pääsee kolme tuntia varauksen jälkeen, laiturilipun varattaessa matkustajan tulee olla 2 km:n säteellä asemasta ja lopuksi voi ostaa vain kolmen, kuuden tai 12 kuukauden kausilippuja. Keskirautatien varrella 14,76 miljoonaa matkustajaa käytti UTS-mobiilisovellusta (5 divisioonassa) 161 miljoonan Rs:n tuloilla ja Mumbai-divisioonassa 14,44 miljoonaa matkustajaa käytti UTS-sovellusta 155,86 miljoonan Rs:n tuloilla, molemmat huhti-marraskuussa 2023.

Samankaltaiset artikkelit