Kiwi aikoo tehdä yhteistyötä kahden muun pankin kanssa maaliskuun loppuun mennessä – Banking & Finance News

banking

Kiwi, joka tarjoaa virtuaalisen luottokortin Unified Payments Interface (UPI) -reitin kautta, aikoo tehdä yhteistyötä kahden muun pankin kanssa 31. maaliskuuta mennessä, sanoi toinen perustaja Mohit Bedi.

”Asiakkaiden hankkimiseksi luomamme tuotteen on saatava pankit voimanlähteenä. Vaikka olemme jo tuoneet tuotteen markkinoille Axis Bankin kanssa, lanseeraamme vielä kahden pankin kanssa ennen tämän tilikauden loppua”, hän sanoi ja lisäsi, että tähän tulee yksi suuri julkisen sektorin pankki.

Tämän lisäksi yhtiö on allekirjoittanut aiesopimuksen Kotak Mahindra Bankin kanssa. Se allekirjoittaa aiesopimuksen toisen yksityisen sektorin pankin kanssa lähipäivinä.

”Todiste konseptista tapahtuu myös suuren yksityisen sektorin pankin kanssa”, Bedi sanoi.

Kiwi tarjoaa UPI-luottoa tekemällä yhteistyötä pankkien kanssa RuPay-luottokorttien myöntämiseksi. Se toimii kolmannen osapuolen sovelluksena National Payments Corporation of Indian (NPCI) -sertifioinnin alaisena. Yritys myöntää virtuaalikortteja mobiilisovelluksen kautta.

Tällä hetkellä Kiwi helpottaa noin 1,5 % RuPay-luottokortin kuluista. Se aikoo tulla johtavaksi RuPay-luottokorttien myöntäjäksi vuoteen 2026 mennessä.

”Yleensä luottokortilla UPI:ssä HDFC:n kaltainen pankki hoitaa liikkeeseenlaskun, ja kuluja hallinnoi kolmannen osapuolen sovellus. Mutta meidän tapauksessamme hallitsemme koko elinkaaren”, Bedi sanoi.

Kiwi käsittelee Rs. 1–1,5 miljoonan luottokortti UPI-kuluihin päivittäin

”Haluamme alkaa panostaa pankkikumppanuuteemme ja brändäykseen. Joulukuun loppuun mennessä kolminkertaistamme asiakaskuntamme varmasti”, hän sanoi.

Toukokuussa Mumbaissa sijaitseva yritys oli kerännyt 6 miljoonaa dollaria ennakkosiemenkierroksella auttaakseen UPI:n luoton käynnistämistä ja tuotemarkkinoiden sopivuuden luomista.

Jatkossa se on kiinnostunut etukäteen hyväksytyistä luottolimiiteistä UPI:n kautta. Mutta se lanseeraa tuotteen vasta sen jälkeen, kun NPCI on antanut yksityiskohtaiset ohjeet tällä alalla.

Yhtiö pyrkii myös keräämään lisää varoja investoidakseen teknologiaan ja henkilöstöresursseihin. Bedi ei kuitenkaan paljastanut tämän varainhankinnan aikataulua tai määrää.

Samankaltaiset artikkelit