Fintechit ohittavat perinteiset pankit lisäämällä osallisuutta ja vaikuttamassa rahoitusekosysteemiin, sanoo FM Sitharaman

fintech, Nirmala Sitharaman, finance minister, conventional banks, financial inclusion, new-to-credit customers, cyber threat, tax evasions, global collaboration, technological integration

Valtiovarainministeri Nirmala Sitharaman sanoi Global Fintech Fest 2023:ssa (GFF 2023) puhuessaan, että fintechit ohittavat perinteiset pankit uusien luottoasiakkaiden palvelemisessa. ”Fintechit Intiassa lisäävät osallisuutta ja vaikuttavat Intian rahoitusekosysteemiin. Tänä päivänä fintechistä on tullut vankka ja dynaaminen taloudellisen osallisuuden työkalu. Vuoden 2022 BCG Matrix -raportin mukaan luotonannossa, joka on yksi pankkien ydinliiketoiminnoista, fintecheillä oli 36 prosenttia uusista luottoa hakevista asiakkaista ja 22 prosenttia kivijalkapankeista. Fintechit tavoittavat paljon enemmän jopa luotonannossa, joka on perinteinen pankkitoiminto, Nirmala Sitharaman sanoi.

Finanssiekosysteemin uhista puhuessaan valtiovarainministeri sanoi: ”Meidän pitäisi tarttua hyvin uhkiin ja haasteisiin, mukaan lukien fyysiset rajauhat, kuten perinteinen sodankäynti, kyberuhat ja -hyökkäykset, kryptouhat, huume- ja huumemafiat, veroparatiiseja ja veronkiertoa.” Hän vetosi myös fintech-yrityksiin, jotta he investoisivat voimakkaasti kyberuhkien suojelemiseksi ja korosti samalla fintech-alan tärkeää roolia vastuullisen taloudellisen ekosysteemin rakentamisessa.

Nirmala Sitharaman totesi myös globaalin yhteistyön, strategisten asioiden lisäksi talous jne. on kriittistä myös teknologisen integraation kannalta. ”Teknologia on tehokas työkalu, jonka avulla tuomme paljon muutoksia ja vaikutamme vastuulliseen ja osallistavaan talousekosysteemiin. Mutta jotta teknologia olisi tehokasta, globaali yhteistyö on ehdottoman tärkeää”, hän sanoi.

GFF 2023 -tapahtumaa tukevat elektroniikka- ja tietotekniikkaministeriö (MeitY), talousministeriö (DEA), valtiovarainministeriö, Intian keskuspankki (RBI) ja Kansainvälisen rahoituspalvelukeskuksen viranomainen (IFSCA). Järjestäjänä Payments Council of India (PCI), Fintech Convergence Council (FCC) ja National Payments Corporation of India (NPCI).

Tilaisuudessa valtiovarainministeri julkisti myös Boston Consulting Groupin (BCG) laatiman raportin nimeltä ”The Second Wave – Resilient, Inclusive, Exponentential Fintech”. Tärkeimpiä GFF 2023:n kanssa kumppaneita kansainvälisiä järjestöjä ovat Maailmanpankki, Global Knowledge Partnership on Migration and Development (KNOMAD), Consultative Group to Assist the Poor (CGAP) ja Women’s World Banking. Australia, Brasilia, Iso-Britannia, Saksa ja Israel ovat GFF 2023:n maakumppaneita.

GFF 2023 on 3 päivän tapahtuma, jossa on 13 kappaletta ja yli 800 kaiutinta. Tapahtumaan osallistui yli 125 maata, 250+ sijoittajaa, 500+ sijoittajaa ja 50 000+ delegaattia, tapahtuman järjestäjät kertoivat.

Samankaltaiset artikkelit