Hallitus sanoo hankkivansa sipulia korkeammalla hinnalla

onion

Hallitus lupasi tiistaina hankkia sipulia hintaan 2410 rupiaa/viljelmä, korkeampi kuin vallitseva mandin hinta 2000 rupiaa/viljelmä, koska se pyrki auttamaan viljelijöitä, jotka kärsivät vihannesten kohtuuttoman 40 prosentin vientiverosta. Sipulinviljelijät ja -kauppiaat kuitenkin katsoivat, että siirto ei vaikuttaisi merkittävästi markkinoilla, koska hallituksen mahdollisuudet hankkia ja varastoida vihanneksia ovat ”rajoitetut”.

Elintarvike- ja kuluttajaministeri Piyush Goyal sanoi, että Intian kansallinen kuluttajaosuusliitto (NCCF) ja maanviljelijöiden osuuskunta Nafed ostavat 0,2 miljoonaa tonnia (MT) lisää sipulia Maharashtran ja Madhya Pradeshin maanviljelijöiltä seuraavien viikkojen aikana. osa 0,5 MT puskurivaraston luomista.

Goyal sanoi: ”Tällä hetkellä sipulien viennin ilmaishinnat (FOB) ovat noin 320 dollaria/tonni, mikä tarkoittaa 18-20 rupiaa/kg, mikä on paljon alhaisempi kuin hinnat, joilla virastot alkaisivat ostaa varastovihanneksia.” Hän totesi, että hallitus harkitsee myös sipulin puskurivarastonormin nostamista tilanteen ilmaantuessa.

Samaan aikaan Mandis Maharashtran Nasikin alueella, maan sipulituotannon ja -kaupan keskus, oli suljettuna toista päivää tiistaina, kun kauppiaat protestoivat vientitullien määräämistä vastaan.

”Vaadimme sipulin vientitullin kumoamista, koska hallituksella on tällä hetkellä rajalliset mahdollisuudet ostaa sipulia korkeammalla hinnalla”, kertoi Jaydutt Holkar, APMC:n johtaja, Lasalgaon, Maharashtra, maan sipulikaupan keskus. FE.

Sipulin vienti kasvoi yli 26 prosenttia 0,63 tonniin huhti-kesäkuussa (2023-24) verrattuna samaan ajanjaksoon edellisessä verotuksessa, minkä vuoksi hallitus otti käyttöön vientitullin lauantaina 31. joulukuuta 2023. Tämä on ensimmäinen interventio sipulin viennissä tammikuusta 2021 lähtien. Hallitus ei ole asettanut sipulien vientikieltoa vuoden 2021 jälkeen, mikä oli sääntö muutama vuosi sitten.

Intia vei ennätykselliset 2,5 tonnia sipulia vuosina 2022–2023, mikä on 65 % enemmän kuin edellisessä verotuksessa. Bangladeshilla, Malesialla, Sri Lankalla ja Nepalilla oli vastaavasti suuri osuus sipulien viennistä viime verotuksessa.

Osaston mukaan sipulin vähittäismyyntihinnat nousivat vuoden alusta 20 ruplaa kilolta tiistaina 30 ruplaan kilolta. Luottoluokituslaitos Crisil sanoi tuoreessa raportissaan, että sipulin vähittäismyyntihintojen odotetaan nousevan ensi kuussa 60-70 ruplaa/kg.
Sipulin vähittäismyyntihinnat ovat alkaneet nousta ensimmäistä kertaa viimeisten parin viikon aikana lähes kahden vuoden jälkeen, koska raporttien mukaan kharifin kylvö on hidastunut monsuunien myöhästyessä tärkeimmissä tuotantovaltioissa Maharashtran ja Karnatakan.

Varastoitujen rabi-satojen korkea kosteuspitoisuus Maharashtran ja Karnatakan huhtikuun kausittaisten sateiden vuoksi on lyhentänyt peruskasvin säilyvyyttä ja aiheuttanut pelkoa toimitusrajoitteista syyskuuhun mennessä.

Syyskuusta 2021 negatiivisella alueella ollut sipulin inflaatio nousi heinäkuussa 11,72 prosenttiin, kun se kesäkuussa oli 1,65 prosenttia.
NCCF ja Nafed ovat alkaneet myydä sipulia 0,3 tonnin puskurivarastosta voimakkaasti tuettuun hintaan 25 Rs/kg kuluttajille eri alueilla.

Arvioitu sipulin tuotanto satovuonna 2022-23 (heinä-kesäkuu) laski hieman 31,01 tonnia verrattuna edellisen vuoden raportoituun 31,7 tonniin. Tuotos oli 26,64 MT vuosina 2020-21.

Intia on suurin sipulin tuottaja, ja Maharashtran, Madhya Pradeshin, Karnatakan ja Gujaratin osuus maan tuotannosta on yli 70 prosenttia.

Samankaltaiset artikkelit