HDFC haluaa ajaa intialaisen kuluttajabuumiin asuntolainadominanssin jälkeen

HDFC Bank, home loan, Kaizad Bharucha, retail customers, mortgage lenders, Jio Financial Services, customer assets

HDFC Bank Ltd. haluaa käyttää asuntolainaa porttina maailman kuudenneksi suurimmalle lainanantajalle saadakseen lisää kuluttajarahoitusasiakkaita lainaamalla kaikkea ilmastointilaitteista autoihin ja televisioihin. Mumbaissa sijaitseva pankki muuttaa tulevina kuukausina noin 530 asuntolainaan erikoistunutta toimistoa sellaisiksi, joissa on täysimittaiset pankkipalvelut, Kaizad Bharucha sanoi. HDFC Bankin varatoimitusjohtaja sanoi, että hänen yrityksensä voi nyt tarjota asuntolainaa yli kolme kertaa enemmän kuin HDFC Ltd:n sulautumisen jälkeen, ja se on vasta alkua.

”Kun hän ottaa talon, hän ottaa kulutusrahoituslainan, mikä tarkoittaa, että hän ottaa lainaa ostaakseen kodinkoneet”, Bharucha sanoi haastattelussa. ”Hänen ei tarvitse mennä minnekään muualle”, Bharucha sanoi.

HDFC Bankille on sopiva hetki, kun vähittäisasiakkaiden kysyntä kasvaa jyrkästi kaikkialla Intiassa, maailman väkirikkaimmassa maassa. Maan pankit ja varjolainanantajat ovat laajentuneet kuluttajarahoitukseen, kun vähittäisasiakkaiden lainojen kysyntä kasvoi 22 % viimeisen vuoden aikana. Kiristyvä kilpailu on vetänyt puoleensa Mukesh Ambanin Reliance Industries Ltd.:n yksikkö Jio Financial Services Ltd.:tä, joka haluaa saada siivua toimintaan.

Bharucha lisäsi, että hänen pankkinsa pyrkii myös lisäämään lainoja kohtuuhintaiseen asumiseen ja rakentamiseen. Yritys, jota tukevat intialainen Life Insurance Corp ja Singaporen valtiollinen sijoitusrahasto GIC Pte., tekee päätöksiä henkilöstöstä ja ylösajoon tarvittavasta teknologiasta, hän sanoi.

Noin 70 % entisistä asuntolainanantajan asiakkaista ei ole pankkia tehnyt HDFC Bankissa ja vain 2 % pankin asiakkaista hankki aiemmin asuntolainansa sieltä, yritys on kertonut. HDFC:n järjestämättömät bruttovarat ovat alhaisimpia verrattuna sen yksityisen sektorin vastaaviin ja olivat kesäkuun lopussa 1,13 % asiakkaiden taseesta. ”Olemme aina asettaneet suojakaiteet ja olleet valikoivia”, Bharucha sanoi. ”On olemassa tapa olla varovainen ja kasvaa – se ei ole toisen kustannuksella. Ja sen olemme osoittaneet vuosien varrella.”

Samankaltaiset artikkelit