Bank of India kolmannen vuosineljänneksen tulos nousi 62 prosenttia 1 870 rupjoonaan – Banking & Finance News

Bank of India, Bank of India Q3, top news, latest news, business news,

Julkisen sektorin lainanantaja Bank of India ilmoitti perjantaina, että sen nettotulos joulukuussa päättyneellä vuosineljänneksellä kasvoi 62 prosenttia vuodentakaisesta 1 870 biljoonaan. Nettotulos oli pienempi kuin Bloombergin arvio 2 183 miljardia ruplaa.

Pankin korkokate (NII) eli ansaitun ja kulutetun koron ero parani vuoden kolmannella neljänneksellä 2 prosenttia 5 463 miljoonaan rupiaan. Nettokorkomarginaali (NIM) hidastui 2,85 prosenttiin toisen vuosineljänneksen 3,08 prosentista.

”Delta, jolla talletuskustannukset kasvavat vuosineljänneksittäin (qoq), on paljon korkeampi kuin delta, jonka saamme ennakkotulojen tuotosta, mikä on syy NII-paineeseen”, sanoi Rajneesh Karnatak, MD & toimitusjohtaja Bankista. Intiasta. Jatkossa pankkien talletuskiireen aiheuttama paine NIMiin jatkuu, mutta Bank of India pyrkii pitämään NIM:n noin 3 prosentissa, hän lisäsi.

Lisäksi pankin ennakot nousivat 11 % vuotta aiemmasta 5,65 biljoonaan rupiaan 31. joulukuuta. Vähittäiskaupan, maatalouden ja mikro-, pienten ja keskisuurten yritysten (MSME) lainat muodostivat 55 % lainanantajan lainakannasta ja kasvoivat 14 % vuotta aiemmasta, kun taas yrityslainat kasvoivat. 9 % vuotta aiemmasta 2,12 biljoonaan rupiaan.

Talletukset puolestaan ​​kasvoivat 8 % vuotta aiemmasta 7,07 biljoonaan rupiaan, josta halpalento- ja säästötili (CASA) oli 43,88 %. Irtotalletukset muodostivat lähes 12 % pankin talletuskannasta ja vähittäistalletukset loput. Pankki ei todennäköisesti nosta talletuskorkoja jatkossa ja odottaa Intian keskuspankin (RBI) laskevan repokorkoa seuraavan tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä, Karnatak sanoi.

Bank of Indian omaisuuserien laatu parani edelleen. Järjestämättömien bruttovarojen (GNPA, NNPA) suhde laski 5,35 prosenttiin ja 1,41 prosenttiin 31. joulukuuta verrattuna 5,84 %:iin ja 1,54 %:iin vuosineljänneksen aikana. Pankin tavoitteena on laskea GNPA 5,10 prosenttiin ja netto-NPA 1,30 prosenttiin maaliskuun loppuun mennessä, MD sanoi.

Pankki keräsi kolmannen vuosineljänneksen aikana 4 500 miljoonaa rupiaa määrätyllä instituutiosijoituksella (QIP), ja sen vakavaraisuussuhde oli joulukuun lopussa 16,06 %.

Samankaltaiset artikkelit