Tether jäädyttää krypton, joka liittyy ”terrorismiin ja sodankäyntiin” Israelissa ja Ukrainassa – Digital Transformation News

Experts believe that crypto operates mostly outside of the traditional financial system

Kryptovaluutan liikkeeseenlaskija Tether on jäädyttänyt 32 kryptolompakkoosoitetta, jotka sisältävät yhteensä 873 118 dollaria, sen mukaan terrorismiin ja sodankäyntiin liittyi Israelissa ja Ukrainassa, yhtiö kertoi maanantaina. Israelin poliisi kertoi viime viikolla jäädyttäneensä kryptotilit, joilla kerättiin lahjoituksia Hamasille sosiaalisessa mediassa. Hamasin 7. lokakuuta tekemä hyökkäys Israeliin tappoi 1 300 ihmistä.

Tetherin ensimmäinen Israeliin liittyvä jäädytys tapahtui 16. maaliskuuta 2023, kun taas ensimmäinen Ukrainaan liittyvä jäädytys tapahtui 16. kesäkuuta 2021, Tetherin tiedottaja kertoi Reutersille sähköpostitse. TRM Labs, suuri yhdysvaltalainen blockchain-analyysiyritys, joka työskentelee lainvalvontaviranomaisten kanssa, sanoi blogissaan helmikuussa, että Tether oli ”valittu valuutta” terrorismin rahoituksessa. Tether sanoi olevansa sitoutunut tekemään ”tiivistä yhteistyötä” lainvalvontaviranomaisten kanssa maailmanlaajuisesti ”taistellakseen kryptovaluutoilla rahoitettua terrorismia ja sodankäyntiä”.

Crypto toimii enimmäkseen perinteisen rahoitusjärjestelmän ulkopuolella ja lompakkoosoitteet ovat pseudonyymejä, mikä tekee tapahtumien takana olevien henkilöiden jäljitettävyyden vaikeaksi. Tether, jonka stablecoin on kolmanneksi suurin kryptovaluutta liikkeeseen laskettuna, sanoi tekevänsä yhteistyötä Israelin kansallisen terrorismin vastaisen rahoituksen toimiston (NBCTF) kanssa ”vastatakseen kryptovaluutoilla rahoitettua terrorismia ja sodankäyntiä”. Tetherin tiedottaja kieltäytyi antamasta mitään yksityiskohtia tästä työstä. Stablecoin on eräänlainen kryptovaluutta, jota yleensä tukevat omaisuuserät, kuten dollarit, jotta ne pitävät vakaan arvon.

Tether ei antanut tietoja lompakon osoitteiden omistajista tai heidän toiminnan luonteesta. Se ei antanut erittelyä Ukrainaan liittyvien ja Israeliin liittyvien osoitteiden välillä. NBCTF, joka on aiemmin takavarikoinut kryptotilejä, jonka se sanoi olevan yhteydessä militantteihin, mukaan lukien Hamas, ei vastannut kommenttipyyntöön. Krypto on ollut laajalti käytössä Ukrainassa Venäjän viime vuoden hyökkäyksestä lähtien, ja Kiova keräsi yli 100 miljoonaa dollaria kryptoa pyytäessään lahjoituksia. Venäjä-mieliset ryhmät ovat käyttäneet kryptoa rahoitukseen Itä-Ukrainassa, lohkoketjututkija Chainalysis sanoi viime vuonna.

TRM kertoi helmikuussa, että Tetherin käyttö lisääntyi viime vuonna 240 prosenttia sen jäljittämien terrorismia rahoittavien tahojen joukossa, ja jotkut käyttivät yksinomaan stablecoinia. Tämä kasvu verrattuna lähes 80 prosentin nousuun bitcoinilla, maailman suurimmalla kryptomerkillä. Yritykset, kuten TRM, keräävät tietoa kryptolompakoiden omistajista tekniikoilla, kuten avoimen lähdekoodin tutkimuksilla ja yhteistyössä lainvalvontaviranomaisten kanssa. Tetherin suosio johtui bitcoinin epävakaudesta sekä Tetherin alhaisemmista transaktiomaksuista, TRM lisäsi.

Tether ei vastannut TRM-blogissa esitettyyn kommenttipyyntöön.

Samankaltaiset artikkelit