Crypton miljardin dollarin ”uudelleenpanostus” sisältää joitain kerroksittain riskejä – Digital Transformation News

Reportedly, speculative traders are also piling onto platforms such as Pendle Finance

Hajautettu rahoitus osoittaa jälleen kerran, että se on edelleen krypton villi länsi.

Keinottelijat ovat lisänneet lähes 2 miljardin dollarin arvosta eetteriä ja tunnuksen johdannaisia ​​versioita kokeelliseen protokollaan, jonka tarkoituksena on helpottaa lohkoketjun kehittäjien ottamista käyttöön vedolla, joka palkitaan suuremmilla tuotoilla, kun se julkaistaan. Tämän lisäksi DeFi-alustoille, kuten Pendle Finance, on talletettu satojen miljoonien dollarien arvoisia kryptovaluuttoja, jotka tarjoavat vähintään 30 %:n tuottoa, kun odotetaan, että alustojen kannustinmaksut ovat vielä korkeampia.

DeFi on ollut krypton edelläkävijä siitä lähtien, kun kehittäjät pyrkivät luomaan markkinapaikan ilman pankkeja tai muita välittäjiä käyttämällä ohjelmistoja automatisoimaan prosesseja eri lohkoketjuissa. Ala oli krypton kuumin nurkka vuonna 2018, sitten romahti laajemmilla markkinoilla vuonna 2022, ja sen jälkeen on ollut vaikeuksia toipua suuren hakkeroinnin ja kyseenalaisten projektien keskellä.

”Kun ihmiset tavoittelevat korkeampia tuottoja, se rohkaisee ETH:n uudelleenhypotekointia riskialttiimpiin verkkoihin näiden korkeampien tuottojen takaamiseksi”, sanoi Anil Lulla, yksi kryptotutkimusyhtiön Delphi Digitalin perustajista.

Toiseksi suurin kryptovaluutta virtaa EigenLayer-alustalle käytettäväksi niin sanotussa ”uudelleensijoituksessa”. Se on Ethereumia pyörittävän prosessin aloitus, jossa tunnukset talletetaan tai ”panostetaan” verkkoon lohkoketjun tapahtumien vahvistamiseksi. Tämä mahdollisti Ethereumin vuonna 2022 tekemän uudistuksen, joka muutti lohkoketjun panostodistusverkostoksi.

Uudelleensijoittamisen taustalla on se, että useimmat uudet verkostot kamppailevat rakentaakseen panostukea, koska niiden lohkoketjuissa ei ole toimintaa. Tämä tarkoittaa, että heidän on kehitettävä tuotteita ilman samoja resursseja tai vankkaa tietoturvaa kuin vakiintuneet verkot. Joten korvaamalla haltijoille rahakkeidensä uudelleenpanosta, projektit toteutuvat todennäköisesti aikaisemmin.

Tämä antaa myös Ether-omistajille enemmän mahdollisuuksia ansaita korkeampaa tuottoa kuin kiinteä tuotto, joka tulee panostamalla Ethereum-verkkoon. Projektin kehitys on ollut hidasta, koska startup toteuttaa ”paljon varotoimia” mahdollisten riskien vähentämiseksi, sanoi Tarun Chitra, EigenLabsin sijoittaja ja kryptoriskimallinnusyrityksen Gauntletin toimitusjohtaja.

Ethereum-yhteisö, mukaan lukien perustaja Vitalik Buterin, on varoittanut Ethereumin turvallisuuden hyödyntämisen mahdollisista riskeistä. Yksi suurimmista panostuksen riskeistä on leikkaaminen, joka tapahtuu, kun panostajien käyttämä ohjelmisto rikkoo tiettyjä sääntöjä ja saa rangaistuksen ottamalla pois panostetut Ether-tokenit.

Silti uusista alustoista on tullut yksi suurimmista EigenLayerin kasvun ajureista tarjoamalla johdannaisversion uudelleen panostetuista Ether-tokeneista. Idea on samanlainen kuin Lido Finance, joka on tarjonnut johdannaisversiota panoksesta Etheristä jo ennen Ethereumin muuntamista. Näitä niin sanottuja likvidejä panostustokeneita voidaan sitten käyttää muissa DeFi-sovelluksissa – olipa kyse sitten palkkioiden ansaitsemisesta likviditeetin tarjoamisesta rahamarkkinaprotokollien avulla tai lainaamisesta johdannaisrahakkeita vastaan ​​lainamarkkinoilla saadaksesi vielä enemmän Etheriä panostuspalkkioiden kasvattamiseen. Likvidivarausrahaston Hashedin analyytikon Subin Anin keräämien tietojen mukaan uudet likvidien uudelleensijoitusprojektien tyypit, KelpDAO, ether.fi ja Renzo, ovat keränneet jo noin miljardi dollarin talletuksia.

”DeFi-käyttäjät etsivät aina enemmän tuottoa”, sanoi Curtis Spencer, digitaalisen pääomasijoitusrahaston Electric Capitalin kumppani ja perustaja. ”Jos he ovat jo siirtyneet ketjuun ja tottuneet käyttämään nestemäisiä panostustokeneita, hyppy nestemäisiin panostustokeneihin ei ole liian suuri harppaus.”

Spekulatiiviset kauppiaat panostavat myös Pendle Financen kaltaisille alustoille, joiden avulla he voivat tehdä vipuvaikutteisia vetoja uudelleenpanostuksen mahdollisista palkkioista. Vaikka todelliset uudelleensijoituspalkinnot ovat edelleen tuntemattomia, Pendle tarjoaa yli 30 %:n tuoton talletetuille nestemäisen panostuksen eetteritokeneille. Kryptorahaston Split Capitalin perustajan Zaheer Ebtikarin mukaan tuotot lasketaan markkinoiden odotusten perusteella tulevista palkkioista.

Mutta kun rahaa ryntää sektorille, jonka keskipisteenä on projekti, joka ei vielä ole käynnissä, analyytikot ovat ilmaisseet huolensa siitä, että DeFin keinottelijat ovat juuri palanneet vanhaan käytäntöön jahtaamaan korkeinta tuottoa jo ennen kuin ne on maksettu. EigenLayerin virallinen julkaisun seuraava vaihe on tarkoitus tapahtua tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla blogikirjoituksen mukaan.

”Uudelleensijoittaminen on teknologiana erittäin mielenkiintoista, mutta turvallisuuden kannalta todistettua”, sanoi Leo Mizuhara, DeFin institutionaalisen omaisuudenhoitajan Hashnoten perustaja ja toimitusjohtaja. ”Jokainen uusintaprotokolla vaatii laajaa tutkimusta, mikä tekee investoinnista vaikeaa ja aikaa vievää.”

Samankaltaiset artikkelit