Pankit pyrkivät alentamaan kohonnutta luotto-talletussuhdetta – Banking & Finance News

credit-deposit, HDFC, small finance banks, HDFC Bank, IDFC First Bank, top news, latest news, business news,

Pankit pyrkivät alentamaan kohonnutta luotto-talletussuhdettaan tulevilla vuosineljänneksillä. Useiden pankkien, mukaan lukien HDFC Bankin, IDFC First Bankin ja joidenkin pienten rahoituspankkien, CD-suhde on noussut yli 100 %, mikä on korkeampi kuin alan keskiarvo 80 %.

HDFC Bank odottaa CD-suhteensa, joka on tällä hetkellä 110%, ”laskevan asteittain useiden tulevien vuosineljännesten aikana”, kun taas IDFC First Bank, jonka CD-suhde on 101%, aikoo laskea sen alle 100%. Utkarsh Small Finance Bank pyrkii laskemaan CD-osuuttaan nykyisestä 99 prosentista noin 93 prosenttiin ensi vuoden maaliskuuhun mennessä.

CD-suhde, jota kutsutaan myös laina-talletussuhteeksi (LDR), kertoo, kuinka suuri osa pankkien talletusten muodossa keräämistä varoista on käytetty lainoina. HDFC Bankin tapauksessa korkea LDR johtuu sen sulautumisesta asuntolainaajan HDFC:n kanssa, johto sanoi.

”Jos poistat sulautumisvaikutuksen, se on (LDR) noin 89%. Joten pohjimmiltaan LDR on funktio siitä, mitä sulautumisen yhteydessä on tapahtunut”, sanoi Srinivasan Vaidyanathan, HDFC Bankin talousjohtaja tulospyynnössä. ”Se on noin kahden neljänneksen aika fuusiossa. Olemme käyneet läpi kaksi vuosineljännestä ja meillä on eräänlainen polku, jossa haluamme korvata lainat talletuksilla ja kasvattaa lisää lainoja talletuksilla. Joten sinun pitäisi odottaa LDR:n laskevan asteittain useiden tulevien vuosineljännesten aikana”, hän lisäsi.

Ennen fuusiota sen CD-suhde oli 85 % ja lainanantaja piti pitkän ajan 85-87 %:ssa. RBI ei ole määrännyt mitään erityistä lukua CD-suhteelle, mutta kuvernööri Shaktikanta Das on varoittanut pankkeja luotonannon runsaudesta.

Pankkien keskimääräinen CD-suhde on CareEdge Ratingsin mukaan yleisesti ottaen liikkunut hieman alle 80 prosentin syyskuusta 2023 lähtien. ”Olemme laskeneet CD-suhdetta, koska talletukset ovat kasvaneet nopeammin. Meillä oli perinnöllisiä ongelmia, minkä vuoksi CD-osuutemme oli fuusiossa 137 %.

Jos näet vielä tämän vuoden toistaiseksi, olemme pudonneet sen 109 prosentista 101 prosenttiin. Ja ehkä vuoden loppuun mennessä olemme alle 100 %”, sanoi Sudhanshu Jain, talousjohtaja ja IDFC First Bankin yrityskeskuksen johtaja tulospyynnössä.

Korkea CD-suhde voi aiheuttaa lainanantajalle likviditeetti- ja luottoriskin. Kun CD-suhde on korkea, se tarkoittaa, että suuri osa pankin varoista on sidottu lainoihin, jolloin likvidejä varoja jää vähemmän. Jos tallettajat nostavat yhtäkkiä varojaan suuria summia, pankki voi kohdata likviditeettihaasteita, jotka vaikeuttavat lyhytaikaisten velvoitteidensa täyttämistä.

”Tämän vuoden lopun CD-suhde on 97 prosentin alueella ja ensi vuonna odotamme 4-5 prosentin pudotusta maaliskuuhun 2025 mennessä. Maaliskuussa 2025 voimme siis olla lähempänä 92-93 prosenttia”, Govind Singh , MD & toimitusjohtaja, Utkarsh Small Finance Bank, sanoi tulospuhelussa. Muita pieniä rahoituspankkeja, joiden CD-suhde on yli 100 %, ovat Suryoday Small Finance Bank ja Equitas Small Finance Bank.

Samankaltaiset artikkelit