AU SFB:n osakkeet putosivat lähes 12 prosenttia heikon Q3 tuloksen vuoksi – Market News

The total income of the bank increased to Rs 3,186 crore during the quarter under review, against Rs 2,413 crore in the same period (Image/IE)

AU Small Finance Bankin (SFB) osakkeet laskivat lähes 12 % päivän sisäisessä kaupankäynnissä maanantaina ja päätyivät 11,5 % alas 626,80 rupiaan BSE:ssä sen jälkeen, kun analyytikot laskivat pankin osaketta ja tavoitehintaa heikon kolmannen neljänneksen tuloksen vuoksi.

YES Securitiesin analyytikot laskivat osakkeen ”neutraaliin” arvosta ”lisää” ja laskivat hintatavoitteen 780 ruplaan kappaleelta aiemmasta 840 rupiasta, kun taas Emkay Global Financial Services on laskenut tavoitehinnan 650 ruplasta 625 rupiaan ja säilyttänyt ”alennustaan”. ” luokitus. Nuvama Institutional Equities ja Kotak Institutional ovat säilyttäneet ”alennus” ja ”myy” luokituksensa, vastaavasti.

AU SFB:n tuoreet lipsumat nousivat kolmannella vuosineljänneksellä 403 miljoonaan rupiaan, mikä on enemmän kuin 349 miljoonaa rupiaa toisella neljänneksellä ja 231 miljoonaa rupiaa vuosi sitten. Tämän seurauksena sen järjestämättömien bruttovarojen (GNPA, NNPA) suhde nousi 1,98 prosenttiin ja 0,68 prosenttiin 31. joulukuuta toisen neljänneksen 1,91 prosentista ja 0,60 prosentista.

Emkay Globalin analyytikot sanoivat, että stressi SFB:n luottokorttiliiketoiminnassa on kasvussa. Pankki on erikseen alentanut vasta-intuitiivisesti PCR-astetta 66 prosenttiin lisääntyvän stressin keskellä, minkä pankki uskoo, että sitä on tuettava, mikä johtaa korkeampaan luottotappiovarausten määrään.

AU SFB:n kokonaisennakot olivat 67 624 miljoonaa rupiaa joulukuun 31. päivänä, josta pyöräsegmentin osuus oli 20 375 miljoonaa rupiaa ja luottokorttien osuus oli 2 740 miljoonaa rupiaa. Fincare SFB:n ja AU SFB:n ehdotettu yhdistäminen AU SFB:n kanssa on välitysliikkeen mukaan positiivinen, mutta inhimillisten ja teknisten integraatioiden sekä Fincaren mikrorahoitussalkun hallinta on ”vaikea” tehtävä.

”Niinpä leikkasimme tulosennusteitamme 7-10 %. RoA/RoE maltillinen, kasvava omaisuuserien laaturiski, todennäköinen fuusioiden hidastuminen ja mahdollinen yleispankkilisenssin viivästyminen huomioon ottaen laskimme TP-arvomme edelleen 625 rupiaan/osake (aiemmin 650 rupiaa/osake) ja pankin arvo on 2,8 kertaa joulukuussa. 25E ABV. Säilytämme osakkeen ”alennusluokituksen”, välitys sanoi.

Lisäksi YES Securitiesin johtava analyytikko Rajiv Mehta sanoi, että AU SFB:n rahastokustannusten nousu oli korkeampi kuin edellisellä vuosineljänneksellä ja nousi 20 peruspistettä (bps) peräkkäin 6,9 prosenttiin kolmannella vuosineljänneksellä, kun taas omaisuuden bruttotuotto laski 10 peruspistettä 13,2 prosenttiin kolmannella neljänneksellä. . Luottokustannukset nousivat 90 bps:iin, kun NPA-lisäys ja -poistot lisääntyivät pääasiassa korttiliiketoiminnassa.

RoA ja oman pääoman tuotto (RoE) olivat myös usean neljänneksen alimmillaan 1,5 % ja 12,5 %, hän sanoi. SFB:n kokonaistalletukset olivat 80 120 miljoonaa rupiaa 31. joulukuuta, mikä on 31 % enemmän kuin vuotta aiemmin.

”Stressissä olevat varat kasvavat AU SFB:ssä ja arvostus näyttää hieman venyneeltä verrattuna muihin yleispankkeihin ja NBFC:hin. Brutto- ja nettomaksut ovat nousseet sekä edelliseen vuosineljännekseen että vuositasolla”, sanoi IDBI Capitalin tutkimuspäällikkö AK Prabhakar. ”Pankit, joilla on samankaltainen omaisuuskoko, käyvät kauppaa erittäin houkuttelevilla arvoilla, ja täällä on osakekauppaa epänormaalilla arvolla ja tietysti hinnat korjataan”, hän sanoi.

Samankaltaiset artikkelit