Venture-velkasopimukset ovat suurelta osin lainavetoisia – Market News

venture debt

Koska riskipääomarahastot eivät halua merkitä osakeoptioita korkeilla arvoilla, useimmat aloittavat yritykset päättävät puhtaasti velkasopimuksia korkealla kuponkikorolla. ”Start-up-yritykset ottavat velkaa tavallista korkeammalla 14-15,5 prosentilla. Niiden korot voivat nousta jopa 18-20 %:iin”, sijoittaja sanoi.

Kauppojen määrä, joissa osakekurssi on noussut, on laskenut jyrkästi. Verrattuna 38 kauppaan vuonna 2022 ja 49 kauppaa edellisenä vuonna, Tracxnin tiedot osoittavat, että startupit ovat tehneet tänä vuonna vain 17 pääomalainasopimusta.

Pranav Parikh, Managing Partner-Private Equity Nuvama Asset Managementista, vahvisti, että warranttikaupat ovat kaatumassa warranttien odotettua pienemmän nousun vuoksi. ”Monissa tapauksissa nämä muunnetaan kiinteätuottoisiksi sopimuksiksi”, Parikh sanoi.
Innoven Capitalin toimitusjohtaja Ashish Sharma huomauttaa, että pääomasijoittajat haluavat minimoida luottoriskin heikossa osakeympäristössä.
”Lippukoot ovat nousseet hieman, koska yhdistelmä on kallistunut kohti kasvua ja myöhäisen vaiheen startupeja”, Sharma lisäsi.

Optio-oikeudet muunnetaan yleensä osakkeiksi, kun startup-yritykset seuraavan kerran keräävät varoja. Kuitenkin luottamuksen puute sijoittajien, seuraavalla kierroksella hakee paremman arvon, estää heitä ostamasta warrantteja.

Asiantuntijat huomauttavat, että vuonna 2021 arvostukset olivat selvästi korkealla. Sitä seurannut rahoitustalvi, kuten myös monien yritysten epätasainen kehitys, on nyt saanut arvostukset tasoittumaan. Sen sijaan, että ottaisi riskiä osakkeiden noususta, sijoittajat päättävät sulkea puhtaat velkasopimukset ja veloittaa korkeamman kuponkikoron.

Joitakin sopimuksia ei ehkä ole ilmoitettu julkisesti, mutta määrä ei ole liian suuri. Tracxnin mukaan intialaiset startupit ovat keränneet pääomasijoitusrahoitusta 172,5 miljoonalla dollarilla tänä vuonna, vaikka riskipääomarahaston ylin johtaja uskoo, että summa voisi olla suurempi.

Useimmat aloittavat yritykset etsivät pääomalainoja, koska ne eivät ole halukkaita keräämään omaa pääomaa odotettua alhaisemmalla arvolla. ”He eivät halua laimentaa panoksiaan”, selitti PE-elokuvan vanhempi johtaja. Sellaisenaan he ottavat lainaa pariksi vuodeksi ja yrittävät tehdä yrityksestä kannattavaa. ”Joten, jos kuluttajabrändit haluavat siirtyä offline- tai B2B-markkinapaikoille tai haluavat sulautetun rahoituskerroksen, joka on pääasiassa se, missä tulemme mukaan”, johtaja selitti.

Samankaltaiset artikkelit