Mandi-sipulin hinnat nousivat 15 % Lasalgaonissa, Nasikissa viikossa, kun valtion virastot lisäsivät ostoja

Onion prices, onion prices news, onion news, latwst news onion, onion orices financial exoress

Viikon sisällä sipulin hinnat Lasalgaonissa, Maharashtran Nasikin alueella, kaupan keskuksena, ovat nousseet perjantaina 15 % 2351 rupiaan/quint. Intia (NCCF) lisää puskurivarastoa.

Keskimääräiset mandin hinnat olivat 1700 rupiaa / centti kuukaudessa.

Elintarvike- ja kuluttajaministeri Piyush Goyal oli viime kuussa luvannut hankkia viljelijöiltä 0,2 miljoonaa tonnia (MT) sipulia kaikkien aikojen korkeimmalla hinnalla, 2410 rupiaa/viljelmä, koska se pyrki auttamaan maanviljelijöitä, jotka kärsivät 40 prosentin vientiverosta. vihannesten päällä.

Nafed ja NCCF, jotka ovat tähän mennessä aloittaneet sipulin hankinnan Maharashtran ja Madhya Pradeshin maanviljelijöiltä, ​​ovat ostaneet 19 000 tonnia keittiösipulia ja jatkavat vihannesten ostamista, kunnes kharif-satoja alkaa saapua markkinoille 1. lokakuuta mennessä.

Nafed ja NCCF olivat aiemmin ostaneet puskurivarastoa varten 0,3 MT sipulia keskimääräiseen hintaan 1700 rupiaa/vilja.

”Olemme myös likvidoimassa sipulipuskurivarastoamme markkinoilla lisätäksemme toimituksia ja myymme tuettuun hintaan 25 Rs/kg useissa myyntipisteissä eri osavaltioissa”, NCCF:n toimitusjohtaja Anice Joseph Chandra kertoi FE:lle.

Chandra sanoi, että hallitus pyrkii tarjoamaan viljelijöille riittävät korvaukset korkeammilla ostohinnoilla ja pitämään kuluttajien edut huomioon myymällä keskeisiä vihanneksia markkinoilla tuetuilla hinnoilla.

Osaston mukaan sipulin vähittäismyyntihinnat nousivat viime kuun alusta 20 ruplaa/kg perjantaina 32 rupiaa/kg. Luokituslaitos Crisil sanoi tuoreessa raportissa, että sipulin vähittäishinnan odotetaan nousevan 60-70 rupiaa/kg tässä kuussa.

Sipulin vähittäismyyntihinnat alkoivat nousta ensimmäistä kertaa viime kuun puolivälissä, lähes kahden vuoden jälkeen, johtuen raporteista hitaasta kharif-kylvöstä monsuunien saapuessa viivästyneen keskeisissä tuotantovaltioissa Maharashtran ja Karnatakan.

Varastoitujen rabi-satojen korkea kosteuspitoisuus Maharashtran ja Karnatakan huhtikuussa sattuneiden kausittaisten sateiden vuoksi on lyhentänyt katkottujen raaka-aineiden säilyvyyttä, mikä on aiheuttanut pelkoa toimitusrajoitteista syyskuuhun mennessä.

Syyskuusta 2021 negatiivisella alueella ollut sipulin inflaatio nousi heinäkuussa 11,72 prosenttiin.

NCCF ja Nafed myyvät tällä hetkellä sipulia 0,3 tonnin puskurivarastosta voimakkaasti tuettuun hintaan 25 Rs/kg kuluttajille eri alueilla.

Arvioitu sipulin tuotanto satovuonna 2022-23 (heinä-kesäkuu) laski hieman 31,01 tonnia verrattuna edellisen vuoden raportoituun 31,7 tonniin. Tuotos oli 26,64 MT vuosina 2020-21.

Intia on suurin sipulin tuottaja, ja Maharashtran, Madhya Pradeshin, Karnatakan ja Gujaratin osuus maan tuotannosta on yli 70 prosenttia.

Huhti-kesäkuussa korjatun rabisipulin osuus maan sipulituotannosta on noin 65 % ja se vastaa kuluttajien kysyntään kharif-sadon korjaukseen saakka loka-marraskuussa.

Kharif-korjattuja sipuleita ei varastoida korkeamman kosteuspitoisuuden vuoksi, joten se tulee suoraan markkinoille.

Samankaltaiset artikkelit