Tavoitteena 750–850 miljoonan Rs:n lainakirja 24 vuoden loppuun mennessä: Mufin Green Finance MD

Mufin Green Finance MD, Mufin Green Finance, Pankaj Gupta, Pankaj Gupta news, banking latest news

Pureplay-sähköajoneuvojen (EV) rahoitus pankkien ulkopuolinen lainanantaja Mufin Green Finance pyrkii kasvattamaan lainakantansa 750-850 miljardiin rupiaan nykyisen verotuksen loppuun mennessä heinäkuun lopun 350 miljoonasta, toimitusjohtaja Pankaj Gupta kertoi. FE.

Mufin Green Finance on Intian suurin puhtaasti sähköautoja rahoittava ei-pankkirahoitusyhtiö (NBFC), Gupta väitti. Suurin osa ei-pankkilainanantajan kokonaisennakoista on suunnattu e-autojen rahoittamiseen, jonka jälkeen tulevat muun muassa sähköiset 2- ja 4-pyöräiset.

Laajentaakseen lainakantaa NBFC suunnittelee laajentavansa ajoneuvojen myyntimäärää nykyisestä 2 000:sta 3 000-4 000:een kuukaudessa, Gupta sanoi. NBFC:n järjestämättömien bruttovarojen (GNPA) suhde on tällä hetkellä 2,5 prosenttia, mutta sen lainakannan kasvaessa GNPA:n odotetaan laskevan edelleen alle 2 prosenttiin.

Kun NBFC:ltä kysyttiin, aikooko NBFC tarjota tulevaisuudessa muita kuin sähköautopohjaisia ​​lainoja, Gupta sanoi, että se voi tarjota enemmän uusiutuvaan sektoriin liittyviä lainatuotteita vety- ja aurinkoluokassa, mutta se ei siirrä painopistettään ympäristöystävällisistä lainatuotteista.

Mufin Green Finance pyrkii myös listautumaan kansalliseen pörssiin nykyisen verotuksen aikana. NBFC on jo listattu Bombayn pörssissä, ja sen osakkeiden kauppa päättyi perjantaina 5,8 % korkeammalla 54,86 rupiaan.

”Olemme prosessissa ja noudattamissääntöjen mukaisesti olemme oikeutettuja samaan. Toivomme, että teemme parhaamme päästäksemme listalle NSE:ssä (vuonna 24), hän sanoi.

Lopuksi tiedotusvälineissä kerrotaan, että keskus tarkastelee ehdotusta sisällyttää vähittäisluotonanto sähköautojen ekosysteemiin osaksi pankkien PSL-velvoitetta lisätä luottovirtaa sektorille. Gupta sanoo, että jos Intian keskuspankki (RBI) hyväksyy tällaiset lainat luokitellaan ensisijaisen sektorin luotonannon (PSL) luokkaan, suuret valtion tukemat pankit ja useat NBFC:t voisivat alkaa tarjota yksinoikeudella sähköautolainoja. Hän sanoi, että sähköautolainojen luokittelu PSL-alueen alle johtaisi myös alhaisempiin lainakustannuksiin sähköajoneuvojen rahoittajille.

Samankaltaiset artikkelit