Entinen RBI:n kuvernööri S Venkitaramanan menehtyi 92-vuotiaana – Banking & Finance News

rbi governor, rbi, reserve bank of india, rbi chief, industry

Intian keskuspankin (RBI) entinen pääjohtaja S Venkitaramanan (92) menehtyi lauantaina Chennaissa lyhyen sairauden jälkeen.

Venkitaramananista jäi kaksi tytärtä, mukaan lukien Girija Vaidyanathan, Tamil Nadun entinen pääsihteeri. Vuonna 1931 Nagercoilissa syntynyt Venkitaramanan oli RBI:n kuvernööri 22. joulukuuta 1990 – 21. joulukuuta 1992.

Hän oli toiminut Intian hallituksen taloussihteerinä vuosina 1985–1989 ja Karnatakan hallituksen neuvonantajana ennen nimittämistään RBI:n kuvernööriksi.

RBI:n nykyinen kuvernööri Shaktikanta Das sanoi surunvalitteluviestissä: ”Erittäin surullista kuulla RBI:n entisen kuvernöörin S. Venkitaramananin kuolemasta. Hän oli erinomainen persoona ja virkamies, joka teki valtavan panoksen kriisiaikoina.”

Intian hallintopalveluun kuuluvaa Venkitaramaania pidettiin maksutasekriisin kriisinhoitajana 1980-luvun lopulla ja 1990-luvun alussa.

Hänen oikea-aikainen ja päättäväinen toimintansa loi pohjan kriisin pelastamiseksi. Eläkkeelle jäätyään Venkitaramanan toimi muun muassa Ashok Leyland Investment Servicesin ja New Tirupur Area Development Corporationin hallituksen puheenjohtajana. Hän toimi myös Reliance Industriesin, SPIC:n, Piramal Healthcaren, Tamil Nadu Water Investment Co:n ja Housing Development Finance Corp:n hallituksissa.

Samankaltaiset artikkelit