Pankit, TPAP:t passiivisten asiakkaiden UPI-tunnusten poistamiseksi käytöstä

UPI ID

Henkilöt, jotka eivät ole tehneet mitään tapahtumia UPI-tunnuksillaan ja -numeroillaan yli vuoteen, eivät voi vastaanottaa varoja tammikuusta alkaen. National Payments Corporation of India (NPCI) on pyytänyt pankkeja, maksupalveluntarjoajia ja kolmannen osapuolen sovellusten tarjoajia (TPAP), kuten PhonePe, Google Pay ja muita poistamaan UPI-tunnukset ja niiden asiakkaiden lukumäärät, jotka eivät ole suorittaneet mitään tapahtumia vuoteen tai lisää.

”Kaikki TPAP:t ja PSP (Payment Service Provider) -pankit tunnistavat niiden asiakkaiden UPI-tunnukset ja niihin liittyvät UPI-numerot ja puhelinnumerot, jotka eivät ole suorittaneet taloudellisia (veloitus tai luotto) tai muita tapahtumia yhden vuoden aikana UPI:stä. sovelluksia”, NPCI sanoi kiertokirjeessä.

”Tällaisten asiakkaiden UPI-tunnukset ja UPI-numerot on estettävä sisäisten luottotapahtumien yhteydessä”, se lisäsi.

NPCI on asettanut joulukuun 31. päivän määräajaksi ei-aktiivisten asiakkaiden UPI-tunnusten aktivointiin. Direktiivin tarkoituksena on varmistaa, että rahat siirretään vain niille vastaanottajille. Kun henkilöt vaihtavat matkapuhelinnumeroaan, he yleensä unohtavat erottaa UPI-tunnuksensa. Kun uusi käyttäjä käyttää tätä numeroa, edellisen käyttäjän UPI-tunnus jää siihen linkitetyksi. Tämä jättää mahdollisuuden tahattomiin varojen siirtoihin tahattomille vastaanottajille.

”Tunnistamme tällaiset ei-aktiiviset UPI-tunnukset ja hyvän hallintotavan toimenpiteenä ja lähetämme heille viestin ja sähköpostin. Jos vastausta ei saada tietyn ajan kuluessa, poistamme UPI-tunnukset käytöstä”, pankin virkamies kertoi FE:lle.

Hän lisäsi, että tällaisten asiakkaiden UPI-tunnukset ja UPI-numerot poistetaan käytöstä sisäisten luottotapahtumien yhteydessä, mikä tarkoittaa, että he eivät voi vastaanottaa varoja muilta.

”Tämä NPCI:n aloite on myönteinen askel kohti hygieenisen maksuekosysteemin varmistamista, mikä on olennaista käteisvapaan digitaalisen talouden kestävyydelle Intiassa. ”Tämä ennakoiva toimenpide parantaa UPI-maksujen turvallisuutta ja tehokkuutta”, Vishwas Patel, Intian maksuneuvoston puheenjohtaja ja Infibeam Avenuesin yhteinen toimitusjohtaja kertoi FE:lle.

Asiantuntijat sanovat, että tämä muutos vaikuttaa prepaid-matkapuhelinnumeroita käyttäviin asiakkaisiin, koska heillä on taipumus vaihtaa numeroa usein. Asiakkaat, joilla on jälkimaksunumero, eivät vaihda numeroa usein.

Samankaltaiset artikkelit