Intian kansalaisia, 18 nepalilaista lentää Israelista operaatio Ajay -operaatiossa

israel

Erikoislento, jossa oli Intian kansalaisia ​​ja 18 Nepalin kansalaista, jotka halusivat lähteä Israelista Israelin ja Hamasin välisen konfliktin aikana, lähti tiistaina Intiaan osana ”Operation Ajay” -operaatiota.

Ulkoasiainministeri S Jaishankar sanoi X-viestissä: ”Operaatio Ajay etenee. 286 matkustajaa tulee takaisin Intiaan. Mukana myös 18 Nepalin kansalaista.” Intian Israelin suurlähetystö sanoi, että operaatio Ajay jatkuu viidennellä lennolla Tel Avivista Delhiin.

Nepalin Israelin-suurlähettiläs Kanta Rizal kertoi PTI:lle, että osa näistä 18 nepalilaisesta asui vaikeilla alueilla, kun taas toiset halusivat palata takaisin. Heihin kuuluu neljä opiskelijaa, 13 työntekijää ja yksi turisti.

”Lähetimme 254 Nepalin kansalaista Nepal Airlinesille 12. lokakuuta ja saatamme yrittää järjestää lisää lentoja viedäksemme heidät pois”, hän sanoi.

Nepalin Israelin edustuston apulaispäällikkö Arjun Dhimire kertoi PTI:lle: ”Kaksi suurlähetystöä (Intian ja Nepalin) olivat yhteydessä ja tekevät aina yhteistyötä keskenään. Myös tällä kertaa, ottaen huomioon rajoitetut lennot, Nepalin suurlähetystö pyysi majoittaa 18 kansalaistaan.” Nepalin suurlähetystö New Delhissä tekee järjestelyjä pelastettujen kansalaisten palauttamiseksi kotiin heidän saavuttuaan Delhiin.

Erikoislennot ovat osa Ajay-operaatiota, joka käynnistettiin 12. lokakuuta helpottamaan niiden Intian kansalaisten paluuta, jotka haluavat palata kotiin Hamasin militanttien Gazasta 7. lokakuuta tekemien röyhkeiden hyökkäysten jälkeen Israelin kaupunkeihin.

Intian kansalaisten vapaaehtoinen poistuminen oli välttämätöntä sen jälkeen, kun Gazan kaistaleeseen sijoittautuneet aseelliset Hamas-militantit käynnistivät ennennäkemättömän hyökkäyksen Israelia vastaan ​​maalla, ilmassa ja merellä 7. lokakuuta.

Viime viikolla Tel Avivista tuli neljä tilauslentoa, joissa oli yhteensä 906 matkustajaa, mukaan lukien lapset.

Vihollisuuksien alkamisen jälkeen peräti 2 778 palestiinalaista on kuollut.

Virallisten israelilaisten lähteiden mukaan Israelissa on tapettu ainakin 1 400 israelilaista ja ulkomaalaista.

Samankaltaiset artikkelit