Dekoodattu: Laina-arvo-suhde ja sen vaikutus asuntolainaan

fixed deposit news

Asunnon ostaminen on intialaisille suuri taloudellinen päätös. Koska asunnon hinnat ovat korkeat, suurin osa asunnon ostajista ottaa asuntolainoja rahoittaakseen unelmatalonsa.

Tulevan asunnon ostajan on usein otettava huomioon useita tekijöitä, kuten budjetti, kiinteistön hinta, asuntolainan korko, omistusaika, takaisinmaksu jne. He kuitenkin usein hämmentyvät siitä, minkä suuruisen lainan hän saa asuntoa hakiessaan. lainata? On monia tekijöitä, jotka päättävät asuntolainasi maksusumman tulojesi, kelpoisuusehtojesi, luottopisteesi ja olemassa olevien velkojen perusteella.

Yksi kriittinen tekijä, jolla on keskeinen rooli asuntolainan saamisen mahdollisuutta määritettäessä, on laina-arvo (LTV) -suhde. Tutustutaanpa siihen, mikä on LTV-suhde ja miten se vaikuttaa asuntolainanottoon.

Hiljattain julkaistussa Bankbazaar.comin Happy Homebuyers -raportissa selitetään, että LTV on kriittinen taloudellinen mittari, jota käytetään asuntolainoissa arvioitaessa asuntolainaan liittyviä riskejä. Se edustaa asuntolainalla lainatun rahamäärän (lainan) suhdetta asunnon ostohintaan.

Raportissa korostetaan lisäksi sen soveltamista asuntolainaan. Esimerkiksi, jos otat lainaa Rs. 40 lakh talosta, jonka arvo on Rs. 50 lakh, elinkaariarvosi on 80 %. LTV:tä säätelevät RBI:n säännöt. Alle 30 000 rupiaa arvokkaisiin kiinteistöihin voit lainata jopa 90 %. Mutta arvokkaille kiinteistöille, joiden arvo on yli 75 lakh, voit lainata enintään 75 prosenttia. Nämä ohjeet muokkaavat taloussuunnitteluasi, koska säännösten mukaan sinun on maksettava osa asunnon ostostasi omasta taskustasi.

Alempi LTV, joka saavutetaan usein suuremmalla käsirahalla, voi johtaa edullisiin korkoihin ja lainaehtoihin, kun taas korkeampi LTV voi johtaa korkeampiin korkoihin, asuntolainavakuutusvaatimuksiin tai jopa lainan epäämiseen.

Lainata LTV-suhde (%)
Jopa 20 lakh ₹ 90
Yli 20 lakh ja jopa 75 lakh ₹ 80
Yli 75 lakh 75

LTV-suhde vaikuttaa suoraan asunnon hankinnan yhteydessä vaadittavaan käsirahaan. On tavallista, että lainanantajat rahoittavat jopa 80–90 prosenttia kiinteistön arvosta. Jos LTV-suhde on korkeampi, voit turvata asuntolainan pienemmällä käsirahalla, mikä tekee asunnon saatavuuden helpommaksi.

LTV-suhde voi vaikuttaa asunnon valintaasi. Jos sinulla on rajallinen budjetti käsirahaa varten, saatat joutua keskittymään kiinteistöihin, jotka ovat lainanantajan sallimalla rahoitusalueella. Tämä voi joskus rajoittaa vaihtoehtojasi, etenkin alueilla, joilla on korkeat kiinteistöhinnat.

LTV-suhde voi myös vaikuttaa asuntolainasi korkoihin. Jos lainaat suuremman prosenttiosuuden kiinteistön arvosta, lainanantajat voivat pitää lainaa riskialttiimpänä, mikä saattaa johtaa hieman korkeampaan korkoon. Toisaalta alempi LTV-suhde voi auttaa sinua varmistamaan alhaisemman koron.

LTV-suhteet voivat vaihdella lainanantajien ja lainatuotteiden välillä. Jotkut lainanantajat voivat olla konservatiivisempia ja tarjota alhaisempia LTV-suhteita, kun taas toiset voivat tarjota enemmän joustavuutta. Kelpoisuus asuntolainaan riippuu tuloistasi, luottopisteistäsi ja lainanantajan LTV-suhteita koskevista käytännöistä.

LTV-suhde voi myös vaikuttaa käytettävissäsi olevaan laina-aikaan. Jos valitset korkeamman LTV-suhteen, lainanantajat voivat tarjota lyhyempiä laina-aikoja riskin vähentämiseksi. Toisaalta alhaisempi LTV-suhde voi antaa sinun valita pidemmän laina-ajan, mikä voi alentaa kuukausittaisia ​​EMI-maksujasi.

Yhteenvetona voidaan todeta, että LTV-suhde on ratkaiseva tekijä asuntolainanottoprosessissa. Se määrittää rahoituksen määrän, jonka voit saada, mikä vaikuttaa käsirahaasi, korkoihin ja kiinteistövalinnoihin. Potentiaalisen asunnon ostajana on tärkeää ymmärtää LTV-suhde ja sen vaikutukset, koska se voi merkittävästi vaikuttaa mahdollisuuteen ostaa unelmiesi koti ja asunnon kokonaiskustannuksiin. Vertaa eri lainanantajien tarjoamia LTV-suhteita ja valitse se, joka sopii yhteen taloudellisten tavoitteidesi ja takaisinmaksusuunnitelmasi kanssa.

Samankaltaiset artikkelit