CBDT asettaa vanhojen verovaatimusten peruuttamiselle 1 000 rupian kynnyksen arvioijaa kohti

rupee

Tuloveroosasto on määrännyt 1 000 000 rupiaa maksajaa kohden pienten verovaatimusten peruuttamiselle verovuoteen 2015–2016 asti talousarviossa julkistetun järjestelmän mukaisesti. Välittömien verojen keskuslautakunta (CBDT) on antanut määräyksen, jossa määrätään. voimaan valtiovarainministeri Nirmala Sitharamanin vuosien 2024-25 talousarvioilmoitukseen.

Budjetti oli ilmoittanut, että AY 2010-11 verovaatimukset enintään 25 000 ruplaa ja AY 2011-12 – 2015-16 enintään 10 000 rupiaa. Yhteensä noin 3 500 miljoonan rupiaa olevat verovaatimukset peruutetaan ilmoituksen jälkeen. CBDT:n määräyksessä todettiin, että sellaiset tuloveroa, varallisuusveroa ja lahjaveroa koskevat verovaatimukset 31. tammikuuta 2024 siirretään ja lakkautetaan ”enintään enimmäismäärä 1000 000 rupiaa tietylle veronmaksajalle/tarjoajalle”.

100 000 rupiaa koskeva raja sisältää verovaatimuksen pääosan, koron, sakon tai maksun, arvonlisäveron, lisämaksun. Hyvitystä ei kuitenkaan sovelleta vaatimuksiin, jotka on esitetty veronvähentäjiä tai veron kerääjiä vastaan ​​TDS- tai TCS-säännösten mukaisesti. IT-laki.Nangia Andersenin Intian kumppani Maneesh Bawa sanoi, että direktiivissä täsmennetään lisäksi, että tämä luopuminen tai peruutus ei oikeuta veronmaksajia mihinkään hyvitys- tai hyvitysvaatimuksiin.

Lisäksi luopuminen tai peruuttaminen ei vaikuta meneillään oleviin, suunniteltuihin tai mahdollisiin rikosoikeudellisiin menettelyihin veronmaksajaa vastaan, eikä se myönnä minkään lainsäädännön mukaista koskemattomuutta.” Veronmaksajia kehotetaan pääsemään verkkotileihinsä ja siirtymään kohtaan Odottaa toimia > Vastaus maksamatta olevaan kysymykseen. Kysymys niihin liittyvien ”sammuttujen vaatimusten” tilan tarkistamisesta”, Bawa sanoi. Verosihteeri Sanjay Malhotra oli aiemmin tässä kuussa sanonut, että tällaisia ​​kiistanalaisia ​​verovaatimuksia on noin 1,11 miljoonaa.

Samankaltaiset artikkelit